Μενού Κλείσιμο

Πέθανε η 29χρονη που της χορηγήθηκε λάθος αντιβίωση στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Φωτο αρχείου

Επειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στην εντατική, η 29χρονη λεχώνα, που υπέστη αλλεργικό σοκ από λάθος αντιβίωση μετά τη γέννα της, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. 

Η γυναίκα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειου» όπου μεταφέρθηκε αφού είχε ήδη γεννήσει στο νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της αντιβίωσης  που της χορήγησαν μετά τον τοκετό υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή καρδιάς.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, επικαλούμενο δήλωση της διοικήτριας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, «η νεαρή κοπέλα κατέληξε σήμερα το πρωί», ενώ για το περιστατικό έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Θυμίζουμε πως η 29χρονη γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης ενώ εξαιτίας της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε για τον τοκετό, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο όμως ήταν αλλεργική. Με βάση το πρωτόκολλο, στους νοσηλευόμενους ασθενείς πρέπει να γίνεται έλεγχος πριν από τη χορήγηση αντιβιοτικών, ακριβώς για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ