Μενού Κλείσιμο

Περίοδος δίωξης χοίρων και αγριόχοιρων για τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας: Τα συνεργεία πιάνουν δουλειά

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Ανάπτυξης Θήρας, Ιχθυοπονίας και Δασικής Αναψυχής της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας από σήμερα και μέχρι τέλος του μήνα, θα δραστηριοποιηθούν τα συνεργεία δίωξης ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων.

 

Τα συγκεκριμένα συνεργεία θα δραστηριοποιηθούν στην πεδινή και ημιορεινή περιοχή που περικλείεται από τις κοινότητες Πέτρα – Φωτεινά – Ράχη – Λόφος – Κονταριώτισσα – Καρίτσα – Δίον – Λιτόχωρο – Πέτρα.

Τα συνεργεία που θα δρουν από την ανατολή του ηλίου μέχρι τις απογευματινές ώρες, ανάλογα με την πρόοδο του κυνηγιού, θα αποτελούνται από ομάδα μέχρι οκτώ κυνηγούς από αυτούς που έχουν οριστεί με την 48194/5-9-2019 απόφαση, θα επιβλέπονται από ένα δασοφύλακα και ένα θηροφύλακα, με τη συνδρομή εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Ο ημερήσιος προγραμματισμός εξόδου του συνεργείου, η σύνθεση του, η επιμέρους περιοχή δράσης, θα πραγματοποιείται την προηγούμενη ημέρα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των εμπλεκομένων με ευθύνη της Δασικής Υπηρεσίας.

Τα συνεργεία δίωξης θα θηρεύσουν ημίαιμους χοίρους και αγριόχοιρους και πλησίον συνοικισμών και μεμονωμένων οικιών εφόσον εντοπιστούν, κατά παρέκκλιση της απαγόρευσης θήρας (αρθ. 256 παρ. 1 του Ν.Δ. 86/69), εφόσον παρευρίσκεται νόμιμα και εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομικής Αρχής.

Η διαχείριση των θηρευμένων ατόμων θα γίνει σύμφωνα με τα ισχύοντα και καθ’ υπόδειξη της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

«Η Κτηνιατρική και η Αστυνομική Αρχή παρακαλούνται για τη συνδρομή τους, καθώς και οι Δημοτικές Αρχές για την ενημέρωσή των Δημοτών τους, αλλά και τη συνδρομή τους εφόσον κριθεί αναγκαίο για το χειρισμό τυχόν φονευθέντων ζώων», καταλήγει η ανακοίνωση

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.