Μενού Κλείσιμο

Περιοδεία του ΚΚΕ στη Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης

Η περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με την παρουσία της Στέλλας Νικολάου, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Πιερία, συμπίπτει με την ψήφιση στη βουλή, από την κυβέρνηση της ΝΔ, του νόμου που «επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του νερού, σύμφωνα με την πολιτική “απελευθέρωσης της ΕΕ”».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ Πιερίας: «Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η υποκρισία όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) που στο όνομα της δήθεν προστασίας του νερού, εμπορευματοποιούν τη χρήση του, τις υποδομές του, τις εργασίες συντήρησής του.

Αυτή η πολιτική, που στηρίζει τις καπιταλιστικές επενδύσεις στον κλάδο, οδηγεί σε εκτόξευση των τιμολογίων του νερού για τον λαό, σε δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα και επιβάλλει την επιχειρηματική λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης με γνώμονα το κέρδος.

Υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα το δικαίωμα των λαών ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και των διάφορων ΜΚΟ, που αποτελούν τους “αγγελιοφόρους” της εκμετάλλευσης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η καταλήστευσή του νερού από μονοπωλιακούς κολοσσούς σε διάφορους τομείς της οικονομίας έχει οδηγήσει 2,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, ενώ 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ούτε τις βασικές εγκαταστάσεις πλύσης χεριών! Αλλά και σε μία περίοδο που η “παγκόσμια αγορά” του εμπορευματοποιημένου νερού υπερβαίνει τα 750 δισ. δολάρια ετησίως. Τα τεράστια κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που ελέγχουν την ύδρευση και η επιχειρηματική λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης είναι οι βασικοί λόγοι που δεν καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες στον τομέα αυτό.

Το νερό δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα και μονόδρομος προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο ριζικά διαφορετικός δρόμος της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ενιαίος κρατικός φορέας νερού, θα διαχειρίζεται το σύνολο των υδατικών πόρων, θα προχωρά στο σύνολο των αναγκαίων κατασκευαστικών έργων και θα συνεργάζεται με την κρατική βιομηχανία παραγωγής σχετικού υλικού, για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού για ασφαλές, ποιοτικό και φθηνό νερό.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρωταγωνιστούν σήμερα στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για τον λαό, για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς “χαράτσια” στην αγροτική παραγωγή. Για τη δραστική μείωση των τιμολογίων, για να μην υπάρξει καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα και με κατάργηση των εργολάβων.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, όπως και όλο το λαό της Πιερίας, με τον αγώνα του να αντιπαλέψει συνολικά την πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης του νερού.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ