Μενού Κλείσιμο

Περιφερειακό Συμβούλιο: «Χαιρετίζει» την  καταδίκη της Χρυσής Αυγής – Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αποπομπή των Χρυσαυγιτών από το Συμβούλιο

Ψήφισμα με το οποίο «χαιρετίζει» την απόφαση της Δικαιοσύνης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το ψήφισμα προκύπτει πως το Π.Σ. «άμεσα» θα απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις επιπτώσεις της απόφασης στην παράταξη «Ελληνική Αυγή», αφού πλέον η συμμετοχή της, προσβάλει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου

Αναλυτικά στο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρει: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει την καταδικαστική απόφαση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και αποτελεί απόδειξη της ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Η καταδίκη της “Χρυσής Αυγής” είναι μια ιστορική απόφαση η οποία δεν αποτελεί μόνο δικαίωση για τα θύματα της αλλά δικαίωση για την ίδια τη δημοκρατία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα απευθυνθεί άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για τις επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δικαστική απόφαση για την περιφερειακή παράταξη “Ελληνική Αυγή” και τα εκλεγμένα μέλη της, που κατά δήλωσή τους, συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή και η συμμετοχή τους προσβάλει τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου.

Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε δια περιφοράς από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα 9 Οκτωβρίου 2020.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ