Μενού Κλείσιμο

Ενισχύονται σημεία στο Μαυρονέρι

Εργασίες αποκατάστασης από την Π.Ε. Πιερίας


Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης των πρανών, στο ρέμα του Μαυρονερίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά τις σοβαρές ζημιές, που προκλήθηκαν στην Πιερία από το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ανταποκρίθηκε στο αίτημα κατοίκων της περιοχής και του Προέδρου της Τ.Κ. Λόφου, κ. Γεώργιου Γκοτόβα, για παρέμβαση στο σημείο.

Μηχανήματα της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, υλοποιούν εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης των πρανών με συρματοκιβώτια στο ρέμα του Μαυρονερίου (θέση Νταβανόπετρα).

Οι παρεμβάσεις αφορούν αποκατάσταση τω φθορών του υπάρχοντος συρματοκιβωτίου και την κατασκευή ενός επιπλέον, ενώ τα μηχανήματα μεταφέρουν τα φερτά υλικά που υπερχείλισαν το ρέμα το Νοέμβριο του 2017 και τα εναποθέτουν πίσω από τα συρματοκιβώτια, ενισχύοντας το πρανές.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό, ενέργειες που εντάσσονται στο τεχνικό της πρόγραμμά και αφορούν μεταξύ άλλων σωστικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής και την αποτροπή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, σε ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ