Μενού Κλείσιμο

Πεδίο για εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα

Ημερίδα για τα βότανα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Τα βότανα στη ζωή μας» που συντονίζει το ΚΠΕ Μακρυνίτσας, σε συνεργασία με το τελευταίο, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια. Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Βότανα : πεδίο για εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης».

Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’’ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) & από Εθνικούς Πόρους».
Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και διεξήχθη στο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Οι στόχοι της ήταν:
-Η παρουσίαση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα βότανα στη ζωή μας» και της δράσης του ως ευκαιρία αλληλεπίδρασης και συνεργασίας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο δίκτυο αλλά και αυτών που επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτό.
-Η ενημέρωση για τα σχετιζόμενα με το θέμα προγράμματα του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου
-Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη διατροφική αξία των βοτάνων της περιοχής της Πιερίας ως αφορμή για την ενασχόλησή τους σε επίπεδο τάξης με τα βότανα
-Η παρουσίαση της μαθητικής επιχείρησης του ΓΕΛ Κονταριώτισσας ως παράδειγμα οργανωμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας και ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων και ανάδειξης ικανοτήτων των μαθητών στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης
-Η παροχή εργαλείων στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τα βότανα μέσω της συμμετοχή τους στα σχετικά με το θέμα βιωματικά εργαστήρια.
Η επιλογή των εκπαιδευτικών έγινε από τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Πιερίας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 37) εκπαιδευτικοί, 31 από την Πρωτοβάθμια και 6 από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση «άνοιξε» τον κύκλο των επιμορφώσεων του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ