Μενού Κλείσιμο

ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΕ/ΤΚΜ κατά Αλέξη Τσίπρα

Περιφρονεί επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες

 

Την ενόχλησή της –για μια ακόμη χρονιά- εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για την «απροθυμία» του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με του Δημάρχους της Περιφέρειας κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Στο ίδιο μήκος κύματος η ανακοίνωση και του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, με εκπροσώπους του οποίου επίσης δεν βρήκε χρόνο να συναντηθεί ο πρώην πρωθυπουργός.

 

Στην ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρει: Το “βαρύ” πρόγραμμα της ετήσιας επίσκεψης του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν του «επιτρέπει», για μια ακόμη φορά, να αφιερώσει ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο του, για να συναντηθεί με τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, να συνομιλήσει με την συλλογική θεσμική έκφραση των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), να ακούσει την φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αφουγκραστεί τα αιτήματα και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών. 

Κατά την αντίστοιχη επίσκεψή του, του 2018, όταν η ΠΕΔΚΜ για πολλοστή φορά διατύπωνε το αίτημά της να δεχτεί, ως Πρωθυπουργός, σε ακρόαση μια Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο κύριος Τσίπρας έδινε την απάντηση πως το πρόγραμμά του, στην Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει συναντήσεις μόνον με τους “παραγωγικούς φορείς”. Προφανώς οι τότε επιτελείς του κατέτασσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους “μη παραγωγικούς φορείς”.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την εύλογη αγανάκτησή μας για την, εκ μέρους του κυρίου Α. Τσίπρα, συνεχιζόμενη (συστηματική και μεθοδευμένη) απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπενθυμίζουμε στον κύριο Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως, εκτός από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης (με τον οποίο καθηκόντως συναντάται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του) υπάρχουν άλλοι 13 Δήμαρχοι στον Νομό Θεσσαλονίκης και, συνολικά, άλλοι 37 Δήμαρχοι στην Κεντρική Μακεδονία. 

Αρνούμενος να συναντηθεί μαζί τους ο κύριος Τσίπρας δεν προσβάλλει μόνον τους συναδέλφους Δημάρχους και την συλλογική τους έκφραση, την ΠΕΔΚΜ, αλλά περιφρονεί επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες, που πρόσφατα τους εξέλεξαν και απαξιώνει συνολικά το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

 

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Απορία και δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ δεν προσκλήθηκε να εκπροσωπηθεί στη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, γεγονός που προκαλεί και απορία και δυσαρέσκεια στην Διοίκηση και τα μέλη του.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να αποκλείσει  τον θεσμικά κατοχυρωμένο Τεχνικό Σύμβουλο της Πολιτείας, που διαχρονικά και κατά παράδοση, είναι παρών και καταθέτει τις απόψεις του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, σε όλες τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας με τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ακόμα αρνητικότερες εντυπώσεις προξενεί μάλιστα το γεγονός, ότι αυτό συμβαίνει σε μια συγκυρία κατά την οποία, υπάρχει μια προφανής ανάγκη πλήρους και σφαιρικής ενημέρωσης για ένα σημαντικό ζήτημα της Θεσσαλονίκης, που είναι η ολοκλήρωση του έργου του ΜΕΤΡΟ και η ταυτόχρονη ανάδειξη των ευρημάτων του σταθμού της Βενιζέλου.

Σε κάθε περίπτωση το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ορισμένα εκ των οποίων είναι και μέλη του και να παρουσιάσει τις θέσεις του τόσο για το ΜΕΤΡΟ όσο και για τα μείζονα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας και του κλάδου των Μηχανικών», καταλήγει η ανακοίνωση

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ