Μενού Κλείσιμο

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Κατερίνης: «Με αγώνες τιμάμε την μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών»

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) παράρτημα Κατερίνης, τιμώντας την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη 1945, μέρα που η χιτλερική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της στην αντιχιτλερική συμμαχία, αποτίει φόρο τιμής στα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, σε όλους όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και τις εξορίες, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και τα μπλόκα, ταγμένοι στον αγώνα για την απελευθέρωση των λαών τους από ναζιστικό εγκληματικό τέρας και τη συντριβή του, στον αγώνα για να ζήσουν οι λαοί καλύτερες μέρες.

 Τιμάμε την ΕΣΣΔ και τον κόκκινο στρατό που είχαν καθοριστική συμβολή στη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας και των φασιστών συμμάχων της, όπως και τα Αντιστασιακά απελευθερωτικά κινήματα στις κατεχόμενες χώρες όπου πρωταγωνίστησαν τα κομμουνιστικά κόμματα και οι κομμουνιστές, φέρνοντας το τέλος του πιο αιματηρού πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα του Β’παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και την υπερασπιζόμαστε κόντρα στους ιμπεριαλιστές παραχαράκτες της.

Είμαστε περήφανοι και τιμάμε τη Μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση του λαού μας, εμπνευστής, οργανωτής, ψυχή και αιμοδότης της οποίας υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ. Της ΕΑΜικής Αντίστασης που έσωσε το λαό μας από την πείνα και τον εξανδραποδισμό και απελευθέρωσε τη χώρα όταν οι αστοί πολιτικοί εγκατέλειπαν το λαό στην τύχη του ή συνεργαζόταν με το ναζί κατακτητή. Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ και οι άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις συσπείρωναν τη συντριπτική πλειοψηφία λαού και νεολαίας στην απελευθερωτική πάλη προβάλλοντας ταυτόχρονα το όραμα και παλεύοντας για μια Ελλάδα του λαού της.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ