Μενού Κλείσιμο

Πάτησαν… πετάλι!

Ξεκίνησε και φέτος η αστυνόμευση με ποδήλατα στην Κατερίνη

Στόχος των αστυνομικών περιπολιών με ποδήλατο, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της παραλιακής ζώνης της Κατερίνης

Η αστυνόμευση με ποδήλατα εφαρμόζεται και φέτος στην Κατερίνη, με στόχο την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών.

Συνολικά έξι αστυνομικοί απαρτίζουν τη νέα ευέλικτη αστυνομική δομή και πλέον θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν τη δομή (που για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία πέρυσι) αποτελούν: η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Με αφορμή την έναρξη των περιπολιών με ποδήλατο για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Παραλία Κατερίνης τελετή αγιασμού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Βουλευτών Πιερίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πιερίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πιερίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παραλίας, του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας, του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας, εκπρόσωπος του Διοικητή της 24ης Ταξιαρχίας, Διοικητές των τοπικών Πυροσβεστικών και Λιμενικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας Αστυνομικός, Διευθυντής Γεώργιος Τζήμας, Διοικητές και προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πιερίας, καθώς και Πρόεδροι και μέλη Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε Φορείς και ιδιώτες που συνέβαλαν για την επιτυχή υλοποίηση του θεσμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περσινή θερινή περίοδο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αστυνόμευση με ποδήλατα στην Κατερίνη, είχε θετική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία και τους τουρίστες της περιοχής, αλλά και ουσιαστικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, κατά την περσινή περίοδο οι αστυνομικοί με ποδήλατα πραγματοποίησαν: 306 ελέγχους ατόμων, 28 συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα, 73 ελέγχους σε ξενοδοχεία, τουριστικά και λοιπά καταστήματα και βεβαίωσαν 453 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ