Μενού Κλείσιμο

Παρουσιάστηκε επισήμως το νέο πρόγραμμα του πρώτου Δημοτικού Ραδιοφώνου της χώρας

Δημοτικό Ραδιόφωνο από την αρχή

 

38 διαφορετικές εκπομπές, από 51 παραγωγούς, φιλοξενεί από σήμερα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, επιχειρώντας επανεκκίνηση μετά από μια μακρά περίοδο συνεχούς απαξίωσης.

 

Το νέο – πλήρως ανανεωμένο – πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης 95,3 fm, που κάνει πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα, παρουσιάστηκε σε επίσημη εκδήλωση, το πρωί του Σαββάτου. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει 38 νέες εκπομπές και 51 παραγωγούς, είναι κατά βάση ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. Καλύπτει όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες αποτελώντας ένα ελεύθερο βήμα στους δημότες. 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, των Αντιδημάρχων Γιώργου Νταντάμη, Δημήτρη Μορφακίδη, Γιώργου Κυριακίδη, Γιάννη Συμεωνίδη και Γιώργου Τσιαλού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοφάνη Τερζόπουλου, του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Γιάννη Μπεϊνά, της Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ Ασημίνας Πούλιου, αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Προέδρου Σάκη Γκούνα και των μελών του Δ.Σ. του Ραδιοφώνου.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κατερίνης έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Κατερίνης», αφού σηματοδοτεί την επανεκκίνηση και την ανανέωση του Δημοτικού Ραδιοφώνου με νέο πρόγραμμα, καθημερινό, πολυποίκιλο».

Ο Κώστας Κουκοδήμος αναφέρθηκε στη λειτουργία του Ραδιοφώνου σε δικό του ανεξάρτητο χώρο όπου η πρόσβαση των ραδιοφωνικών παραγωγών και των δημοτών είναι πλέον ανεμπόδιστη. «Είναι πολύ ευχάριστο που πλέον το Ραδιόφωνο λειτουργεί σε δικό του αυτόνομο χώρο, με ανεξάρτητη πρόσβαση. Ένα ελεύθερο βήμα για όλους».

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτός προσωπικά θα στηρίξουν την προσπάθεια στο μέγιστο βαθμό. Αναφερόμενος στον επόμενο στόχο, σημείωσε πως είναι η διαδικτυακή τηλεόραση μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου».

«Σήμερα αισθάνομαι πραγματικά περήφανος, ευτυχής και αισιόδοξος», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης και στη σύντομη τοποθέτησή του, σημείωσε: «Είδαμε τη λειτουργία του Ραδιοφώνου ως υπόθεση όλων, πεισμώσαμε και καταφέραμε το ακατόρθωτο. Σήμερα έχουμε ένα ραδιόφωνο πλουραλιστικό, που ανήκει σε όλους, δίνει βήμα σε όλους, που το πολιτιστικό του περιεχόμενο θα ανέβει στα ύψη, θα παρέχει σωστή ενημέρωση και σωστή ψυχαγωγία. Οφείλουμε να πούμε ότι όλο αυτό έγινε με ελάχιστα μέσα. Το κεφάλαιο σε αυτή την υπόθεση είναι η ψυχή όλων. Καλή δύναμη σε όσους απασχοληθούν στο ραδιόφωνο, καλή φώτιση και συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης Σάκης Γκούνας αναφέρθηκε στο εγχείρημα αναβάθμισής του τονίζοντας ότι Διοίκηση και παραγωγοί λειτουργούν ως ομάδα: «Εργαζόμαστε με μεράκι και αγάπη για να αναδείξουμε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης. Είναι ένα ιστορικό ραδιόφωνο και κάποιοι έδωσαν ψυχή για αυτόν το σταθμό. Όπως είπε ο Δήμαρχος, είναι καθήκον μας να το συνεχίσουμε. Αυτή ήταν η εντολή του Δημάρχου από την πρώτη μέρα και αυτήν εκτελούμε ως ομάδα. Λειτουργούμε ως ομάδα γιατί κανείς δεν καταφέρνει τίποτα μόνος του. Όλοι μαζί θα πετύχουμε. Το πρόγραμμά μας είναι ποικίλο, πολύχρωμο και, όπως λέμε στο μάρκετινγκ, καλύπτει όλα τα  target group, ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων. Προσφέρουμε κάτι νέο και διαφορετικό. Ξεκινήσαμε αλλάζοντας το προφίλ μας. Το βλέπετε και από το νέο λογότυπο που αποτυπώνει την ελεύθερη και δημοτική ραδιοφωνία. Τέλος, θα ήθελα να πω στους ιδιώτες επαγγελματίες των ραδιοφώνων ότι δεν είμαστε αντίπαλοί σας. Είμαστε ένα συναισθηματικό, ιστορικό, ραδιόφωνο όπου καταθέτουμε ψυχή. Είμαστε δημοκρατικοί και ανοιχτοί σε νέες προτάσεις για περαιτέρω εμπλουτισμό του προγράμματός μας».

Ο κ. Γκούνας ευχαρίστησε δημόσια τους «συνεργάτες» του, όπως τόνισε, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφώνου: Σταύρο Χριστοφορίδη (Αντιπρόεδρο) και τα μέλη: Γιώργο Τσιαλό, Λάζαρο Παπαπέτρου, Νίκο Παπαζιώγα, Μιχάλη Γεωργιάδη και Γιώργο Καπετανάκη καθώς και την Υπεύθυνη Προγράμματος & Δημοσίων Σχέσεων Χριστίνα Σιδηροπούλου και την Δημοτική Υπάλληλο Νάνσυ Μπαμίχα.

Το πρόγραμμα

Το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου τα έχει όλα: Δημοσιογράφους, σχολιαστές αναλυτές, επιστήμονες, αθλητικογράφους, dj. Οι παραγωγές έχουν αναφορές σε μια πλούσια και πολύπλευρη θεματολογία: Ενημέρωση, μουσική, παιδεία, πολιτισμό, οικονομία, επιχειρείν, τουρισμό, σάτιρα, ψυχαγωγία, life style, Συμβουλευτική, Θεολογία, Υγεία, παράδοση, βιβλίο, παιδί, μαθητές, νέοι, οικογένεια. Οι εκπομπές θα μεταδίδονται και με Live streaming στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.