Μενού Κλείσιμο

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Ρούλης ο φουγαρούλης έγινε… καπνός!»

Μια πετυχημένη παρουσίαση του τέταρτου παιδικού βιβλίου του Θάνου Κόσυβα, «Ο Ρούλης ο φουγαρούλης έγινε… καπνός!» από τις εκδόσεις Άτλαντας, πραγματοποιήθηκε στην Εκάβη, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην αίθουσα του 1ου ορόφου από την προσέλευση του κόσμου. Η παρουσίαση έγινε σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου  και των εκδόσεων Άτλαντας.

 

Για το βιβλίο μίλησαν η Μαργαρίτα Αμανατίδου, εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο ίδιος ο συγγραφέας. Η Μαργαρίτα Αμανατίδου, έκανε μια υπέροχη προσέγγιση και αναφέρθηκε στον παιδαγωγικό χαρακτήρα του βιβλίου.

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αγίου Ιωάννη, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Ιωάννα Λυπουρλή, Κώστα Τζομίδη και Τραϊανό Σμιλίδη έκαναν μία πολύ όμορφη δράση, ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο και μέσα από τη δραματοποίηση, το θεατρικό τους παιχνίδι και τα τραγούδια τους μετέδωσαν τα μηνύματα του βιβλίου με τον καλύτερο τρόπο.

Μουσικά επένδυσαν την παρουσίαση τα μέλη των Homo Musiens Μάκης Αϊβάζογλου, τραγουδοποιός-τραγουδιστής και Χρήστος Νευρίδης, μουσικός και τα μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου Φιλιώ Σέρβου και Κωνσταντίνος Πασχάλης οι οποίοι ερμήνευσαν τα τραγούδια. Όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Σμαρώ Αγαθόγλου, νηπιαγωγός. Ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου  κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο Δημοσθένης Σεϊταρίδης, μέλος της Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα έκαναν έναν χαιρετισμό. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η βουλεύτρια Πιερίας κα Μπέτυ Σκούφα.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και τους μεγάλους στην κατανόηση του φαινομένου της χρήσης του καπνού, επισημαίνοντας τους κινδύνους  που ελλοχεύουν για την υγεία από το κάπνισμα και την ανάγκη προστασίας των μη καπνιστών από την αθέλητη εισπνοή καπνού σ’ όλους τους δημόσιους χώρους. Στοχεύει στην πρόληψη του καπνίσματος στους μαθητές και την εφαρμογή και τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου με την ενεργό συμμετοχή όλης της κοινωνίας.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γκούντας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.