Μενού Κλείσιμο

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα σε επαγγελματίες του τουρισμού

Πρακτικές υποστήριξης ζωής!

Tη Βασική Υποστήριξη Ζωής, παρουσίασε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν από την κ. Μαρανή Άντζελα, την κ. Μπέζα Χριστίνα και τον κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ευελπιστούμε η παρουσία μας να ήταν εποικοδομητική, και όλοι οι συμμετέχοντες  και οι συμμετέχουσες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής των Πρώτων Βοηθειών.  Άλλωστε, όλοι μας αξιοποιώντας με δημιουργικό τρόπο τα δυο μας χέρια, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες, και να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας για την πρόσκληση, την πιτσαρία «Rainbow» για την άψογη φιλοξενία , καθώς και τους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες για τη συνεργασία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ