Μενού Κλείσιμο

Παρεμβάσεις υπαίθρου…

12.600.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

19 Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτηθούν για συνολικά 28 έργα αγροτικής οδοποιίας. Μόνο ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα.

Την ένταξη 28 έργων αγροτικής οδοποιίας σε 19 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων της Περιφέρειας.

Οι 19 Δήμοι που θα «μοιραστούν» τα 12,6 εκατομμύρια ευρώ είναι: Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας (από την Ημαθία), Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου (από τη Θεσσαλονίκη), Παιονίας (από το Κιλκίς), Αλμωπίας και Πέλλας (από την Πέλλα), Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης και Σιντικής (από τις Σέρρες), Αριστοτέλη, Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου (από τη Χαλκιδική) και Πύδνας-Κολινδρού (από την Πιερία).

Σε ότι αφορά τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, θα χρηματοδοτηθούν έργα αγροτικής οδοποιϊας στην Τοπική Κοινότητα Ρυακίων, προϋπολογισμού 305.881 ευρώ.

Το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις και κυρίως ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τον αγροτικό πληθυσμό της Κεντρικής Μακεδονίας καθημερινά.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων αγροτικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στην γεωργική γη, στις καλλιέργειές τους, αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συζητάμε για υποδομές που στηρίζουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα. Γι’ αυτό άλλωστε και τα κονδύλια που διαθέτουμε για την αγροτική οδοποιία ανέρχονται σε 12,6 εκ. ευρώ. Θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση των έργων, οι συνθήκες καθημερινότητας στις αγροτικές περιοχές όλης της Κεντρικής Μακεδονίας θα βελτιωθούν σημαντικά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάλεψε επί μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες και να ενταχθούν τα 28 έργα στο ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις το συντομότερο, ενισχύοντας έτσι την αγροτική οικονομία και τους κατοίκους της υπαίθρου», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ