Μενού Κλείσιμο

Παρεμβάσεις, που αφορούν εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, στη συμβολή του παράπλευρου οδικού δικτύου του άξονα της ΠΑΘΕ

Στα έργα του παράπλευρου δικτύου της ΠΑΘΕ η αντιπεριφερειάρχης

 

Συνεπής στο πρόγραμμα η Π.Ε. Πιερίας

 

Παρεμβάσεις, που αφορούν εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, στη συμβολή του παράπλευρου οδικού δικτύου του άξονα της ΠΑΘΕ- αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- με την 25η Μαρτίου στην έξοδο προς Εθνική οδό, επέβλεψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, διαπιστώνοντας ότι «οι παρεμβάσεις προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αλλά και το άριστο αποτέλεσμα των εργασιών».

 

Σε δηλώσεις της η κ. Μαυρίδου τόνισε μεταξύ άλλων: «Με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής, τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την εύκολη πρόσβαση στους ποικίλους προορισμούς της Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει με συνέπεια το τεχνικό της πρόγραμμα».

Οι παρεμβάσεις, εντάσσονται στο έργο: «Στοιχειώδης συντήρηση στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού μελέτης 2.000.000, 00 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο, με βασικό αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση τμημάτων του οδοστρώματος, την επούλωση λάκκων, παραμορφώσεων, ρηγματώσεων, καθιζήσεων και τροχοαυλακώσεων.

Στην εν λόγω εργολαβία, προβλέπονται μεταξύ άλλων, καθαρισμός και μόρφωση πρανών και πυθμένα υφιστάμενης τάφρου τριγωνικής διατομής ή ερείσματος σε κάθε είδους έδαφος, καθαρισμός αγωγών αποχέτευσης και φρεατίων υδροσυλλογής γενικά από φερτές ύλες και αντικείμενα, αποξήλωση και τοποθέτηση – αντικατάσταση νέων στηθαίων ασφαλείας, αντικατάσταση κατεστραμμένων και τοποθέτηση νέων πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης, επαναδιαγράμμιση τμημάτων του οδικού δικτύου, εκ νέου διαγράμμιση στα σημεία των νέων ασφαλτικών στρώσεων κ.ά..

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ