Μενού Κλείσιμο

Παραμένουν οι ψεύτες, παραμένουμε και τα κορόιδα!

10 ευρώ (από 6,40) το κόστος διοδίων από Κατερίνη για Θεσσαλονίκη με… επιστροφή

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η λειτουργία πλευρικών διοδίων στην Πιερία (Απρίλης 2011), η «Πολιτεία» είχε βγει με πρωτοσέλιδο «Ο Ψεύτης και τα κορόιδα» με φωτογραφία του πρ. υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη ο οποίος λίγο διάστημα πριν είχε διαβεβαιώσει τους τότε βουλευτές για τη μη λειτουργία πλευρικών διοδίων.

Επτά χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά με άλλα πρόσωπα.. Μπορεί οι υπουργοί και οι βουλευτές να άλλαξαν, αλλά τα… κορόιδα παραμένουν και σίγουρα τα κορόιδα δεν είναι οι (σημερινοί) κυβερνητικοί βουλευτές μας!

 

Γράφει ο Βαγγέλης Ν. Ζαμαντζάς

 

«Φωτιά» στην τιμή των διοδίων στα Μάλγαρα έβαλαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρίστος Σπίρτζης, υπογράφοντας σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία η τιμή διέλευσης από τα διόδια Μαλγάρων αυξάνεται από το 1,20 στα 2,98 ευρώ!

Τα διόδια των Μαλγάρων δεν είναι τα μόνα που παίρνουν «φωτιά» αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πιστή» στην «μετεκλογική» τακτική της, πράττει τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, αφού όχι μόνο δεν καταργεί σταθμούς διοδίων, όχι μόνο εγκαθιστά νέους, αλλά και στους υπάρχοντες αυξάνει την τιμή.

Η αύξηση της τιμής των διοδίων (και) στα Μάλγαρα θα τεθεί σε ισχύ από 1 Γενάρη του 2019 και αποτελεί την επιτομή μιας ακόμη κοροϊδίας (ή της ανικανότητας;), αφού ούτε στο ζήτημα των διοδίων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν διαφοροποιούνται από τις πολιτικές των «παλαιών» κυβερνήσεων. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, αυτή η κυβέρνηση (υποτίθεται) διαπραγματεύτηκε, σχεδίασε και αποφάσισε να «μπήξει μια ακόμη μαχαιριά» στην τοπική οικονομία εκτοξεύοντας το κόστος μετακίνησης και μεταφορών από και προς τη Θεσσαλονίκη σε δυσθεώτητα ύψη.

Οι δυσβάσταχτες αυξήσεις προβλέπονται στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρίστος Σπίρτζης, αντίστοιχα, και ορίζονται ενόψει του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες με σύμβαση παραχώρησης, τον οποίο θα διενεργήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Με την ίδια ΚΥΑ καταργούνται από 1 Ιανουαρίου του 2019 όλες οι σημερινές απαλλαγές από τα διόδια, εκτός της κατηγορίας των ανέργων, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας. Εκτός της αύξησης του κόστους των διοδίων επί της Εγνατίας προβλέπεται η δημιουργία 43 συνολικά πλευρικών διοδίων.

Η αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί καθημερινότητα, η οποία εκθέτει τα στελέχη και των δύο κομμάτων στον νομό μας. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην Πιερία, πρωτοστάτησαν στο (πρόσφατο) παρελθόν σε κινητοποιήσεις για τα διόδια του Αιγινίου, με πανό, σημαίες και ντουντούκες και σήμερα δέχονται «αμάσητα» μια απόφαση με καταστροφικές συνέπειες για την Πιερία.

Δηλώσεις και υποσχέσεις του… αέρα!

«Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες χαιρετίζουμε τη σημερινή συνάντηση. Θα συγχαρούμε τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού για την πρωτοβουλία που πήρε για αυτό το μείζον θέμα της Πιερίας. Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι δεν αγγίζει μόνο το Αιγίνιο, τη Βέροια και την Πιερία το θέμα των διοδίων, αλλά είναι ένα πρόβλημα που αγγίζει όλους τους Πιεριείς.

Εγώ εκ πρώτης όψεως θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση που έκανε ο Χάρης ο Τζαμακλής που είπε «ας βρεθούμε με τον υπουργό τον Σταθάκη», να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρχουν και από εκεί και πέρα να ξαναβρεθούμε.

Εκείνο που θα πρέπει να αναφέρω σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, είναι ότι εμάς πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η Πιερία και όχι ότι υπάρχουμε σήμερα στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε δίπλα στους αγώνες για να μπορέσει να λυθεί αυτό το πρόβλημα…»

Κώστας Φιλοκώστας (Πρόεδρος Σ.Ε. ΑΝΕΛ Πιερίας)

Τοποθέτηση σε σύσκεψη στο Αιγίνιο (3 Μαρτίου 2015)

«Είχαμε μια ευρύτατη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς Πιερίας, Μαγνησίας και Λάρισας. Κράτησε σχεδόν μια ώρα και κάτι παραπάνω. Παρουσιάσαμε στον κύριο υπουργό το μέγεθος του προβλήματος, εμείς ως εκπρόσωποι της Πιερίας δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που δημιουργούν τα προβλήματα. Η όλη συζήτηση κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Αναμένουμε μετά από πρότασή μας να εκδόσει το γραφείο του υπουργού, ειδικά δελτίο τύπου, διότι υπήρξανε θα έλεγα εξαγγελίες συγκεκριμένων μέτρων οι οποίες στηρίζονται στη λογική της επανεξέτασης και της αναθεώρησης των συμβάσεων των διοδίων…»

Μπέττυ Σκούφα (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας)

Δηλώσεις 6 Μαρτίου 2015, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταθάκη

«…το να μιλάμε για κατάργηση των σταθμών, είναι κάτι το εξωπραγματικό. Είναι αίτημα της κοινωνίας, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και εφικτό. Μπορεί να είναι επιθυμητό, αλλά δεν είναι εφικτό. Υπάρχουν συμβάσεις 30ετίας, οι οποίες έχουν υπογραφεί επί υπουργία κ. Σουφλιά από το 2007. Έχουν αναθεωρηθεί επί υπουργίας κ. Χρυσοχοϊδη το 2013 και το να συζητάμε για κατάργηση είναι εκτός από εξωπραγματικό και μαξιμαλιστικό.

Συζητάμε κατ’ αρχάς επανεξέτασης αυτών των συμβάσεων γιατί είναι «λεώντιες» και υπ’ αυτήν την έννοια η επανεξέταση θα πρέπει να αφορά ζητήματα χαμηλότερου κόστους, ζητήματα κοινωνικού διοδίου, ζητήματα κατάργησης κάποιων σταθμών που δεν ανταποκρίνονται στη σύμβαση κλπ. Αυτά μπορούμε να συζητάμε. Το να συζητάμε για κατάργηση ή για ότι δήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας.

Το ζήτημα αφορά όλο τον άξονα και όλους τους αυτοκινητόδρομους. Στο πλαίσιο αυτής της επανεξέτασης και με βάση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι ίδιες οι συμβάσεις, θα γίνει προσπάθεια από τη μεριά του υπουργείου, είτε να μειωθεί το κόστος που είναι εφικτό, είτε να καταργηθούν κάποιοι σταθμοί, στην βάση των συμβάσεων που αναφέρονται σε χιλιομετρικές αποστάσεις. Δηλαδή να γίνει πιο εξορθολογισμένη η τιμή των διοδίων.

Ζητήσαμε την κατάργηση των νόμων Ρέπα-Βορίδη, διότι είναι νόμοι αντιδημοκρατικοί, που δεν επιτρέπουν στα κινήματα των πολιτών να παρέμβουν, γιατί θεωρούμε και εμείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι απαραίτητο τα κινήματα, να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στο θέμα αυτό…»

Χάρης Τζαμακλής (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας)

Δηλώσεις 6 Μαρτίου 2015, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταθάκη

Και μια σημείωση: Ο κατάλογος των δηλώσεων και των φωτογραφιών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (ακόμη και αφού ανήλθαν στην εξουσία) τα οποία συμμετέχουν σε «διοδιομαχίες» είναι μακρύς και πλούσιος. Ωστόσο, θα ήταν άδικο αν συμπεριλαμβάναμε όλα τα τότε στελέχη στο ίδιο «καζάνι», αφού η ιστορία έδειξε ότι κάποια διαχώρισαν τη θέση τους και παραμένουν πιστά στις τότε θέσεις τους…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ