Μενού Κλείσιμο

Παραλία –Ξεκίνησε η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον παραλιακό δρόμο προς Κορινό

Την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος για την κάλυψη των αναγκών αποχέτευσης Βορειοδυτικά στην Τ.Κ. Παραλίας, σηματοδοτεί η έναρξη των εργασιών κατασκευής αγωγού, αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, ο υπό κατασκευή αγωγός αποχέτευσης, αναμένεται να εξυπηρετήσει όλα τα παραλιακά κέντρα αναψυχής (beach bars), που λειτουργούν στο βορειοδυτικό τμήμα του οικισμού, δηλαδή κατά μήκος του δρόμου από την Παραλία και προς τον Κορινό

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών επιτόπια αυτοψία πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στην τήρηση των αρχών της αειφορικής ανάπτυξης συνεχίζουμε την αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Κατερίνης με κοινωφελή δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης», ανάφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως «ειδικά σε ό, τι αφορά την Τ.Κ. Παραλίας δρομολογούμε την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος κατοίκων και επισκεπτών, για την κάλυψη των αναγκών της αποχέτευσης της Β.Δ. πλευράς όπου και χωροθετούνται κέντρα αναψυχής.»

Ο κ. Κουκοδήμος υπογράμμισε πως συνεχίζεται ο σχεδιασμός «για την παροχή προστιθέμενης αξίας στην καθημερινότητα τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του Δήμου Κατερίνης». 

Έτοιμο στα μέσα Ιουλίου

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο κος Μπουσνάκης: «Η κάλυψη του συνόλου των περιοχών οικιστικής ανάπτυξης με δίκτυα αποχέτευσης συνιστά προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΚ. Προς την κατεύθυνση αυτή,  η ανάγκη για την αντικατάσταση-παροπλισμό των υφιστάμενων στεγανών σηπτικών βόθρων των συγκεκριμένων καταστημάτων θεωρείται επιτακτική. Για τον λόγο αυτό η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. υλοποιεί πρωτοπόρα πρόταση κατασκευής δικτύου χαμηλής πίεσης ακαθάρτων. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής λύσης αφορούν αφενός την κατασκευή με περιορισμένο τον όγκο των εκσκαφών και κατ’ επέκταση φθορών σε οδόστρωμα και δίκτυα. Επίσης,  την τοποθέτηση ειδικών αντλιών πολτοποίησης και τεμαχισμού οι οποίες ελαχιστοποιούν την ανάγκη συντήρησης και αστοχίας του δικτύου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το δίκτυο αναμένεται να λειτουργήσει με το πέρας των εργασιών, το αργότερο έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ