Μενού Κλείσιμο

Πανηγύρι… ανακοινώσεων!

Εγκαινιάστηκε η 91η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου

Τη χρηματοδότηση του πολύ σημαντικού διαδημοτικού έργου άρδευσης από τον Αλιάκμονα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης, την χρηματοδότηση μελέτης για τη διάβρωση των ακτών βόρειας Πιερίας ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και την τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού που διέρχεται του Αιγινίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων!

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή, στο Αιγίνιο, η τελετή έναρξης της 91ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία.

Mε την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, κ. Βαγγέλη Λαγδάρη, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκπροσώπου της κυβέρνησης, κ. Βούρδα, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχου Πιερίας κ. Μαυρίδου, των τεσσάρων βουλευτών Πιερίας, του βουλευτή Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου και εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, περιφερειακών συμβούλων, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, πρώην και νυν, φορέων, συλλόγων και πλήθους δημοτών, εκθετών και επισκεπτών η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή του πρόσφατα εκλιπόντα ,πρώην δημάρχου Αιγινίου, Παντελή Δημητριάδη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της εμποροπανήγυρης και στην σημερινή της αίγλη, τονίζοντας το μεγάλο κοινωνικοοικονομικό ρόλο της, που ως θεσμός έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των πολιτών της Β. Ελλάδας, αναδεικνύοντας κυρίως τον τόπο μας και καθιστώντας το Αιγίνιο οικονομικό και εμπορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Σημείωσε τη θετική συμβολή των κατοίκων του Αιγινίου και όλων των προηγουμένων δημοτικών αρχών στη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού και μνημόνευσε τις παρεμβάσεις στις υποδομές που πραγματοποίησε η σημερινή δημοτική αρχή ,την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες , τη συστηματική διαφήμιση στα ΜΜΕ, ώστε να τονωθεί η επισκεψιμότητά της στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Ανακοίνωσε, στη συνέχεια, το σημαντικό επίτευγμα, την ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης άρδευσης της Βόρειας Πιερίας από τον ποταμό Αλιάκμονα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2017 ,ποσού 2.500.000 ευρώ και τη σημασία της για την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας. Αναφέρθηκε επίσης στη χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής των αρδευτικών και αντιπλημμυρικών φραγμάτων Τεπόνιτσας και Κρασοπουλίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην εξαιρετική συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη για την προώθηση των έργων αυτών.
Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, κ. Ανδρικόπουλο Αυγουστίνο, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Κακάνη Κώστα, τους λοιπούς αντιδημάρχους του δήμου, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αιγινίου, τα μέλη της επιτροπής εμποροπανήγυρης και τα μέλη των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για την συναίνεση και ομοφωνία που επιδεικνύουν καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι συνετέλεσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για ακόμη μια χρονιά, στην οργάνωση της Εμποροπανήγυρης.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο χαιρετισμό του, επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία με το δήμο Πύδνας –Κολινδρού και εστιάστηκε στη συμβολή της ΠΚΜ στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της επιχειρηματικότητας με επιστέγασμα την πρόσφατη βράβευσή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Ακολουθώντας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της μελέτης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών της Β. Πιερίας και δήλωσε την πρόθεσή της για συνεργασία με όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για την ανάπτυξη της Πιερίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κ. Βούρδας κήρυξε την έναρξη της 91ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, δηλώνοντας ότι αποτελεί θεσμό παλαιότερο της Δ.Ε.Θ. και ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού που διέρχεται του Αιγινίου.
Η τελετή των εγκαινίων έληξε με 20λεπτο μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Κούκα που ικανοποίησε απόλυτα το σύνολο των ακροατών και κέρδισε τις εντυπώσεις τους. Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους, στο κατάστημα του Αιγινιακού.

Ανακοίνωση και των βουλευτών το ΣΥΡΙΖΑ
Με τίτλο «Μια εκκρεμότητα πέντε δεκαετιών», εξέδωσαν ανακοίνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και Ημαθίας στην οποία αναφέρονται στο έργο άρδευσης από τον Αλιάκμονα.
Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ένα έργο -κλειδί για την παραγωγική ανασυγκρότηση των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τον Αλιάκμονα πρόκειται σύντομα να πάρει το δρόμο της υλοποίησης, μετά την έγκριση της πρώτης φάσης της μελέτης του, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το έργο κατασκευής αρδευτικού δικτύου Βεργίνας-Κολινδρού, έργο αιτούμενο από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες, η κατασκευή του οποίου θα μειώσει το κόστος παραγωγής σε μια έκταση τριακοσίων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στην Βόρεια Πιερία και την Νότια Ημαθία.
Επιπλέον θα συμβάλλει στην προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων με γνώμονα την αειφορία, καθώς σήμερα πεπαλαιωμένα δίκτυα και γεωτρήσεις (δημοτικές και περισσότερες ιδιωτικές, που στην πλειονότητα τους είναι μη καταγεγραμμένες και μη αδειοδοτημένες), δημιουργούν, λόγω υπεράντλησης, προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Η έγκριση της μελέτης του έργου αυτού, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, αποδεικνύει την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με πυλώνα και μοχλό τον αγροτικό τομέα.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ