Μενού Κλείσιμο

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας: Χάρισε αίμα – Χάρισε Ζωή | Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Τρίτη 21/06 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΧΑΡΙΣΕ ΑΙΜΑ – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ

  • Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αύριο Τρίτη 21/06/ στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης

  • Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του δήμου Κατερίνης για την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 21/06, στην Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) της πόλης.

Ειδικότερα, η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, σε συνέχεια των δράσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Επισκέπτριες Υγείας του Κ.Υ. Κατερίνης και της 4ης Τ.ΟΜ.Υ. Κατερίνης, σε συνεργασία με την Επισκέπτρια υγείας του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Την Τρίτη 14/6/2022 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Αυτή η μέρα έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Σήμερα τιμούμε σε παγκόσμιο επίπεδο τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και τον αλτρουισμό που επιδεικνύει κάθε φορά που δίνει αίμα σε κάποιο Κέντρο Αιμοδοσίας ανά τον κόσμο.

Το μήνυμα για το έτος 2022 είναι «Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης. Συμμετάσχετε στην προσπάθεια και σώστε ζωές». Ένα μήνυμα που περιλαμβάνει όλη την δύναμη που φέρνουν οι νέοι στις κοινότητές που ζουν και επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές αιμοδότες κρατούν τον κόσμο ζωντανό και τις καρδιές να χτυπούν».

Στο χώρο θα βρίσκονται Επισκέπτριες Υγείας, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εθελοντές και Νοσηλεύτριες από το Κέντρο Υγείας Κατερίνης, την 4η Τ.ΟΜ.Υ. Κατερίνης, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, την Εταιρία Πιερικών Μελετών Εστία Πιερίδων Μουσών και τη 12η Τ.ΟΜ.Υ. Κατερίνης, με σκοπό την ενημέρωση και προσέλκυση αιμοδοτών, έτσι ώστε την Τρίτη 5 Ιουλίου του 2022 να προσέλθουν στο χώρο της 4ης ΤΟΜΥ Κατερίνης όπου θα οργανωθεί δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και το Κέντρο Υγείας Κατερίνης.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19,

Δώσε Αίμα και χάρισε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.