Μενού Κλείσιμο

Π.Ε. Πιερίας – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα ελέγχων του νερού στις ακτές κολύμβησης της Πιερίας

Την καθαρότητα των κολυμβητικών ακτών της Πιερίας, επιβεβαιώνει η Π.Ε. Πιερίας η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει πως από τα αποτελέσματα της μικροβιολογικής και χημικής εξέτασης δειγμάτων από τις «προγραμματισμένες δειγματοληψίες» κατά τον Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο «προκύπτει ότι οι τιμές τους είναι εντός των ορίων που καθορίζονται με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πιερίας, αναφέρει πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που απορρέουν από σχετικές υγειονομικές διατάξεις, με σκοπό τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την προστασία της υγείας των λουόμενων, ενόψει της θερινής περιόδου, πραγματοποιεί τακτικές δειγματοληψίες νερού από τις ακτές κολύμβησης του νομού μας.

Το πρόγραμμα συστηματικών δειγματοληπτικών ελέγχων, περιλαμβάνει τη λήψη ικανού αριθμού δειγμάτων νερού, από όλα τα καθορισμένα σημεία που αναφέρονται στην εκδοθείσα απόφασή μας περί χαρακτηρισμού ποιότητας θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για το έτος 2020.

Από τις πραγματοποιηθείσες μέχρι σήμερα προγραμματισμένες δειγματοληψίες κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο και τα αποτελέσματα της μικροβιολογικής και χημικής εξέτασης των δειγμάτων, προκύπτει ότι οι τιμές τους είναι εντός των ορίων που καθορίζονται με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ