Μενού Κλείσιμο

«Όχι στο προσοντολόγιο»

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Να μην χάσει ούτε ένας αναπληρωτής τη δουλειά του, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ακολουθώντας την «γραμμή» της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία αντιδρά στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και εισήχθη προς ψήφιση στις (7/1/2019) στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, για ψήφιση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 11/1/2019 η ΔΟΕ προτείνει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των τοπικών Συλλόγων, από 8/1/2019 μέχρι και 11/1/2019, με αντικείμενο την πρόταση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου (τουλάχιστο 48ωρη απεργία, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες κλπ.).
Με δεδομένη την επιθυμία της ΔΟΕ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για σήμερα το μεσημέρι (1:30 μμ) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Ο ΣΕΠΕ στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πανεκπαιδευτικός απεργιακός αγώνας διάρκειας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα.
-Οχι στο προσοντολόγιο,
Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών» και ανακύκλωσης της ανεργίας
-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση με Μαζικούς Διορισμούς, αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία διορισμού των εκπαιδευτικών
-Ούτε ένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

Η θέση της ΔΟΕ
Σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει πως «το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζοντας των επί σειρά πολλών ετών (και επί όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών της αδιοριστίας) αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, έχοντας δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας την πρότασή της – απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης, για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.
Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.
Με αίτημα την άμεση απόσυρση του σχεδίου που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, αποφασίζουμε σειρά κινητοποιήσεων:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε., στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.
24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ και πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. όλης της χώρας από Τρίτη 8/1 μέχρι και Παρασκευή 11/1, με αντικείμενο την πρόταση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου (τουλάχιστο 48ωρη απεργία, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες κλπ.).
Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ