Μενού Κλείσιμο

Όταν οι ιθύνοντες κωφεύουν…

Αυτή τη φορά, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, δεν βγήκαν στους δρόμους μόνο για το «κτιριακό», αλλά και για τις ελλείψεις στις μουσικές ειδικεύσεις. Στο πλευρό των μαθητών και ο Συλλογος Γονέων και Κηδεμόνων!

Με μαθητικές κινητοποιήσεις ξεκίνησε η εβδομάδα στην Κατερίνη. Χθες το πρωί, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας. Οι μαθητές αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, διεκδικούν την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων, που αρμόζουν σε ένα ειδικό σχολείο όπως αυτό.

Μπορεί ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την βελτίωση του υπάρχοντος κτιρίου που φιλοξενεί το σχολείο, ωστόσο και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά, οτι οι συγκεκριμένες κτιριακές υποδομές δεν είναι οι ιδανικές. Αυτό που ζητούν είναι να προχωρήσει άμεσα από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ η μελέτη ανέγερσης του Σχολείου.

Πέρα από τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών, μαθητές και γονείς, διαμαρτυρήθηκαν  και για ελείψεις στις μουσικές ειδικεύσεις. Όπως υποστηρίζουν, αυτή τη στιγμή στο σχολείο υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα.

Η πορεία των μαθητών κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο και στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου επέδωσαν το ψήφισμα προς τον Υπουργό Παιδείας.

Το ψήφισμα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εμείς οι μαθητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συμμετέχουμε σήμερα 30 Οκτωβρίου 2017 στην πανελλήνια κινητοποίηση- διαμαρτυρία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων προκειμένου για πολλοστή φορά να γνωστοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας προς τους ιθύνοντες, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια κωφεύουν.

Tα κύρια αιτήματά μας είναι:

-Κενές ώρες μουσικών μαθημάτων: υφίστανται ελλείψεις στις μουσικές ειδικεύσεις. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα, με λίγα λόγια Μουσικό χωρίς μουσικούς, σχήμα οξύμωρο. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα, αν αυτό δεν είναι απαξίωση τι άλλο μπορεί να είναι;

-Πιστοποίηση τίτλων σπουδών: άμεση υλοποίηση της Υ.Α.Γ2/324/8-12-97 (η οποία είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται) για χορήγηση τίτλων μουσικής ειδικότητας και πτυχίου κατόπιν εξετάσεων στους αποφοίτους των μουσικών σχολείων.

-Μεταφορά μαθητών: Τα σχολεία μας εξαιρέθηκαν από τον περιορισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων που έθετε η ΚΥΑ 24001/13, με την τροποποιητική απόφαση 31636/2015. Διατηρείτε όμως ο περιορισμός των 20 χιλιομέτρων στις υπεραστικές μετακινήσεις. Άμεσα πρέπει να υπάρξει  τροποποίηση του άρθρου της ΚΥΑ 24001/13 που περιορίζει στα 20χλμ την υποχρέωση μεταφοράς, ώστε να δίνει το δικαίωμα της πρόσβασης στο σχολείο σε όλους τους μαθητές.

-Κτιριακό: απαράδεκτες συνθήκες είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Αίθουσες διδασκαλίας και στούντιο σε λυόμενες κατασκευές (κοντέινερ) σε ποσοστό 80%. Παντελής έλλειψη χώρου σίτισης, γυμναστηρίου, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αμφιθεάτρου – έλλειψη πολύ σημαντική για ένα σχολείο με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων που απαιτούν μεταφορά μουσικών οργάνων και ηχητικών συστημάτων, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια επιπλέον ωρών για την μεταφορά και τις πρόβες.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι τοπικές αρχές (Δήμος Κατερίνης, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Βουλευτές Πιερίας) είναι δίπλα μας, και υπάρχει, εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, απόλυτη ετοιμότητα για την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς έχει αποσταλεί πλήρης φάκελος στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε να επιληφθείτε του θέματος ανέγερσης νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, δίνοντας εντολή να προχωρήσει άμεσα από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» η μελέτη για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Επίσης να λυθούν τα χρονίζοντα θέματα της πρόσληψης καθηγητών μουσικών ειδικεύσεων, της πιστοποίησης τίτλων σπουδών και της μεταφοράς των μαθητών, που απασχολεί όλα τα μουσικά σχολεία.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Ο Πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ