Μενού Κλείσιμο

Οριστική λύση για 2ο και 5ο ΓΕΛ Κατερίνης με πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Οριστική λύση για 2ο και 5ο ΓΕΛ Κατερίνης με πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ»

 

Τη νέα πρόταση που προκρίνει ο Δήμος Κατερίνης για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, παρουσίασε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σε συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιώργο Μακρή και τη Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Μαρία Κορύτσα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θάνος Μπαραμπαγεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων και Αυτεπιστασίας Γιάννης Συμεωνίδης, καθώς και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ηρακλής Καρπούζας.

Ο Δήμος Κατερίνης, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πλήρη αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού, αντιμετωπίζοντας οριστικά τα προβλήματα στεγανοποίησης και αναβαθμίζοντας ενεργειακά τις εγκαταστάσεις του. Η ένταξή του στο Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» που αφορά την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων, προκρίνεται ως η πιο ρεαλιστική λύση. Ήδη, μετά και την αυτοψία που έγινε από μηχανικό της ΚΤΥΠ και της Τεχνικής Υπηρεσίας στο 2ο και 5ο Λύκειο, ο Δήμος έχει αποστείλει όλα τα νομιμοποιητικά στοιχεία για το οικόπεδο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, που θα ανοίξει το δρόμο για την χρηματοδότηση της πρότασης.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο κέλυφος του κτιρίου, τα συστήματα θέρμανσης / ψύξης, τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και στα συστήματα αυτονόμησης στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης του κτιρίου, τουλάχιστον έως την ενεργειακή κλάση Β, με παράλληλη επίτευξη, κατ’ ελάχιστον, 30% εξοικονόμησης ετήσιας πρωτογενούς ενέργειας που απαιτείται για τις ανάγκες των τεχνικών συστημάτων που εξυπηρετούν το κτίριο.

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων, θέσαμε ως στόχο την βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου. Αντί της εγκατάλειψης ή των παρεμβάσεων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, εμείς επιλέγουμε για το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αντιμετωπίσει οριστικά τα σημερινά προβλήματα και παράλληλα θα το καταστήσει δημόσιο κτίριο – πρότυπο ενεργειακής εξοικονόμησης», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ