Μενού Κλείσιμο

Οργή στη Σικελία για επίσκοπο που είπε σε παιδιά ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης

Την ώρα που παιδιά σε όλο τον κόσμο μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ένας επίσκοπος στη Σικελία αποφάσισε να τους αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Και προκάλεσε οργή.

Η επισκοπή του ζήτησε συγγνώμη από τους εξαγριωμένους γονείς, για τη δήλωση του επισκόπου και επέμεινε ότι πρόθεσή του δεν ήταν να διαλύσει τα όνειρα των παιδιών, δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Αντόνιο Σταλιάνο προσπαθούσε να υπογραμμίσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και της ιστορίας του Αγίου Νικολάου, ενός επισκόπου που έδινε δώρα στους φτωχούς και διώχθηκε από Ρωμαίο αυτοκράτορα, επεσήμανε η επισκοπή.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο επίσκοπος είπε στα παιδιά τη σκληρή αλήθεια: ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και πως η κόκκινη στολή του δημιουργήθηκε από την Coca-Cola για διαφημιστικούς λόγους.

«Πρώτα από όλα, εκ μέρους του επισκόπου, εκφράζω θλίψη για αυτή τη δήλωση που προκάλεσε απογοήτευση σε μικρά παιδιά και θέλω να διευκρινίσω ότι προθέσεις του ήταν αρκετά διαφορετικές», έγραψε στο Facebook ο υπεύθυνος επικοινωνίας της επισκοπής, Αλεσάντρο Παολίνο.

«Σίγουρα δεν πρέπει να γκρεμίζουμε τη φαντασία των παιδιών, αλλά να αντλούμε καλά παραδείγματα από αυτή, που είναι θετικά για τη ζωή», συνέχισε. «Οπότε, ο Άγιος Βασίλης είναι μία αποτελεσματική εικόνα για να εκφραστεί η σημασία του να δίνεις, να μοιράζεσαι, της γενναιοδωρίας», έγραψε.

Όμως, τόνισε, «όταν αυτή η εικόνα χάνει το νόημά της, βλέπεις τον Άγιο Βασίλη σαν τον καταναλωτισμό, την επιθυμία να αγοράζεις, να αγοράζεις και να αγοράζεις ξανά, τότε πρέπει να το επαναξιολογήσεις, δίνοντάς του ένα νέο νόημα».

 

Με πληροφορίες από AP

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.