Μενού Κλείσιμο

ΟΡΦΕΟ | Προοπτική συνεργασίας με τον Σύλλογο Κατερινιωτών Βοστώνης

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Κατερινιωτών Βοστώνης «Τα Πιέρια» στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Έδωσε την ευκαιρία και το έναυσμα για ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών, έτσι ώστε οι απόδημοι Πιεριείς να μην αποκοπούν από τα δρώμενα στην πατρώα γη και μέσω ανταλλαγών να γίνουν τόσο οι ίδιοι όσο και η Αμερικανική κοινωνία, περισσότερο  γνώστες του πνευματικού έργου του Οργανισμού, αλλά και γενικότερα του πολιτιστικού προϊόντος και όχι μόνο.

Οι προτάσεις και οι ανταλλαγές απόψεων που επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, επικεντρώθηκαν  στα δημιουργήματα στο τομέα των γραμμάτων και τεχνών που αναδεικνύει ο ΟΡ.ΦΕ.Ο, η ανέλιξη της ιστορικής και αρχαιολογικής διαδρομής της Πιερίας, συνεδριακές συναντήσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, οι δραστηριότητες του συλλόγου των Ομογενών, καθώς και το πλαίσιο της από εδώ και πέρα συνεργασίας των δύο φορέων.

Υποδεχόμενος τους συμπατριώτες μας ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, εξέφρασε την ικανοποίηση για την παρουσία της Ομογενειακής αντιπροσωπείας, αλλά και τις προοπτικές συνεργιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Οργανισμός μέσω των διεθνών πρωτοβουλιών που αναπτύσσει, με το θεσμό των τιμώμενων χωρών, έχει ως πρώτη προτεραιότητα να επιλέγει χώρες και περιοχές όπου διαπρέπει το Ελληνικό στοιχείο και ασφαλώς να γνωστοποιεί στο διεθνές περιβάλλον, την κορυφαία βιομηχανία της πατρίδας μας, που είναι ο Πολιτισμός.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερινιωτών Βοστώνης «Τα Πιέρια», Μαρία Σπυριδοπούλου, ευχαρίστησε τα μέλη του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου για την υποδοχή και το άριστο κλίμα που προδιαγράφεται μεταξύ των δύο, έκανε αναφορά ότι ο Σύλλογος επιθυμώντας να διατηρηθεί η συνεκτικότητα της ιδιαίτερης πατρίδας με τους απόδημους που διαβιούν στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης, υλοποιεί σειρά δράσεων και ασφαλώς επιθυμεί ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. να αποτελεί πλέον τον συνδετικό κρίκο.

Πρόταση που σχολιάστηκε θετικά και συμφωνήθηκε η επόμενη πρωτοβουλία των αποδήμων στην Πιερία, να πραγματοποιηθεί μέσω του Οργανισμού.

Όλοι οι παρόντες τοποθετήθηκαν με θετικό αφήγημα στην προοπτική συνεργασίας, η οποία για το 2024 θα προγραμματιστεί στην αρχή του νέου έτους. 

Στη συνάντηση που υλοποιήθηκε στην έδρα του ΟΡ.ΦΕ.Ο. από πλευράς των οικοδεσποτών ήταν παρόντα και τα διοικητικά μέλη, Ραφαήλ Μετενίδης, υπεύθυνος διεθνών συνεργασιών, Μελίνα Παπαδοπούλου, εθελοντών και υποδοχής θεατών, Λένα Γεωργούλη, υποδομών και οργάνωσης εκδηλώσεων και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Χανδόλιας.

Από τον σύλλογο των Ομογενών, παρέστησαν και οι, Σοφία Παπαχρήστου-αντιπρόεδρος, Νίκος Διαμαντίδης-μέλος και ο Γιώργος Σπυριδόπουλος-πρώην πρόεδρος. 

Σε ανάμνηση της συνάντησης ο κ. Παπαχρήστος απένειμε στην κ. Σπυριδοπούλου, το «Λεύκωμα 50 χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» και στον κ. Διαμαντίδη το αντίστοιχο Λεύκωμα «Όλυμπος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ