Μενού Κλείσιμο

Ώρα μαζικών κινητοποιήσεων

Απεργούν οι δημοσιογράφοι μήπως και σώσουν το ΕΔΟΕΑΠ

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι της Πιερίας σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης κήρυξε το ΔΣ της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, για τον ΕΔΟΕΑΠ κάνοντας λόγο για «τέλος στον εμπαιγμό. Έφτασε η ώρα για μαζικές κινητοποιήσεις».

Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, μέλη επαρχιακών ενώσεων και ως εκ τούτου αύριο Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες ούτε στο νομό Πιερίας. Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφουν του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου. Σύμφωνα με των δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών οργάνων, «η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τέλος στον εμπαιγμό – έφθασε η ώρα των μαζικών κινητοποιήσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.
Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν και θα εξαγγελθούν, με πίστη για το δίκαιο του αγώνα μας και αποφασιστικότητα έως την τελική δικαίωση. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν δίνοντας αμέσως λύση στο αδιέξοδο, εντός του πλαισίου των ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από την ΕΣΗΕΑ στις επαφές της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τις εργοδοτικές Ενώσεις.
Οι χιλιάδες συνάδελφοι μας δικαιούνται φάρμακο, περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ. Δεν τα παραχωρούμε, δεν υποχωρούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το «τζάμπα» τέλειωσε.
Βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ τώρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ