Μενού Κλείσιμο

Ώρα για μόνιμο εκθεσιακό χώρο

Επιμένει το Επιμελητήριο Πιερίας, θετικός στο αίτημα ο Κ. Κουκοδήμος

Πολλάκις έχει κατατεθεί από το Επιμελητήριο και άλλες τόσες έχει «εξαγγελθεί» από το Δήμο, αλλά τελικά η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Ανδρομάχη, έμεινε σε… θεωρητικό επίπεδο.

Θετική στο ενδεχόμενο δημιουργίας μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Ανδρομάχη φαίνεται ότι είναι η νέα δημοτική αρχή, με δεδομένο ότι υπάρχει διάθεση και από το Επιμελητήριο και από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας να συνδράμουν στην κατασκευή του.

Μπορεί οι προετοιμασίες για την 10η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν έχασε την ευκαιρία να θέσει και στον Κώστα Κουκοδήμο το αίτημα των παραγωγικών τάξεων της περιοχής μας για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού κέντρου στην Ανδρομάχη Κατερίνης.

Το ότι η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση κατάφερε όχι απλά να επιβιώσει (στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης), αλλά και χρόνο με το χρόνο να γιγαντώνεται, αποτελεί το μεγαλύτερο «ατού» του κ. Χατζηχριστοδούλου να θέσει επιτακτικά το αίτημα και στη νέα δημοτική αρχή (που αναλαμβάνει 1 Σεπτεμβρίου), με την ίδια ένταση που το έθετε τα τελευταία χρόνια (σε κάθε ευκαιρία) και στην απερχόμενη διοίκηση του Δήμου.

Ένθερμος συμπαραστάτης στο αίτημα του ΕΒΕ, είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά κομβικής σημασίας για την υλοποίηση του έργου είναι ο Δήμος Κατερίνης, ως ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης έκτασης. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επιμένει στη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Ανδρομάχη (στο χώρο όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο η Εμποροπανήγυρη του Δήμου), αφού η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη και με την παράδοση του Περιφερειακού της Κατερίνης ακόμη ευκολότερη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ εξέθεσε μια σειρά επιχειρημάτων για την καταλληλότητα του χώρου και την αναγκαιότητα μόνιμων εκθεσιακών εγκαταστάσεων στην Ανδρομάχη, κατά τη συνέντευξη που έδωσε ενόψει της 10ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, σε τέτοιο βαθμό που κάποιος θα μπορούσε να πει, πως ο κύριος λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χρόνος της κοινής συνέντευξης τύπου, ήταν για να τεθεί και δημοσίως το αίτημα, στο εκλεγμένο δήμαρχο Κατερίνης.

Από την πλευρά του ο Κώστας Κουκοδήμος, φαίνεται ότι συναινεί στο αίτημα, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το (νέο) δημοτικό συμβούλιο και (προφανώς) αφού διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης από κάποιο πρόγραμμα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η συνεχώς ανοδική πορεία της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης (η οποία αντικατοπτρίζεται σε συμμετοχές και επισκεψιμότητα) σε μια περίοδο που παρόμοιες εκθέσεις στην Περιφέρεια έχουν «εξαφανιστεί», αποτελεί ισχυρό κίνητρο δημιουργίας μόνιμων εγκαταστάσεων.

«Η σχέση μου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, πέρασε από 1.000 κύματα, αλλά είναι καλή. Είναι δύσκολος άνθρωπος στη συνεργασία, αλλά είναι πανέξυπνος και ακούραστος», ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος στο Επιμελητήριο, διαβεβαιώνοντας τον κ. Χατζηχριστοδούλου, ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη του Δήμου Κατερίνης σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβει το Επιμελητήριο για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων. Και ως μια τέτοια πρωτοβουλία, βλέπει ο κ. Κουκοδήμος τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Ανδρομάχη, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί και σειρά δράσεων (ακόμη και μεγάλων γεγονότων, όπως π.χ. θεματικά συνέδρια) που ενδεχομένως σχεδιάζει να φιλοξενήσει ο Δήμος Κατερίνης.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ