Μενού Κλείσιμο

Ομιλία του Φάνη Μαλκίδη στην Σχολή Γονέων Κατερίνης: ‘Η θα υποταχθούμε (για λίγα χρόνια Ειρήνης) ή θα αντισταθούμε!

«Ελληνισμός: Υποταγή ή Αντίσταση» ήταν το θέμα που ανέπτυξε το απόγευμα της Δευτέρας στη Σχολή Γονέων Κατερίνης, ο Θεοφάνης Μαλκίδης. Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά με την χορωδία του Αιγινίου Canto Olympus υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη που ενθουσίασε τους ακροατές.

 

Στην ομιλία του ο κ. Μαλκίδης αναφέρθηκε στα εθνικά προβλήματα της πατρίδας μας για την Μακεδονία και την Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό με στοιχεία από επίσημες διακρατικές αναφορές. Ανέπτυξε το θέμα του με ειλικρίνεια και ισηγορία σαν να βρίσκεται στην αρχαία εκκλησία του Δήμου – κάτι που δεν συναντάται στις μέρες μας μια που, κατά τον Ιωάννη Χρυσόστομο, μερικές φορές το σχολείο, η πολιτική, η Εκκλησία και η οικογένεια γίνονται θέατρο.

Κυκλοφορούν πολλά ψεύδη σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ότι μια συμφωνία δεν καταργείται. Τότε πώς ακυρώθηκαν στον 20ό αιώνα οι Συμφωνίες Ρίμπεντροφ – Μολότωφ και Τσάμπερλαιν – Χίτλερ; Κατά τον μεσολαβητή Νίμιτς θα έπρεπε να γίνει συμφωνία μόνον για το όνομα. Εντούτοις όμως εκχωρήθηκαν από εμάς γλώσσα, συγγραφή σχολικών βιβλίων, παραχώρηση λιμένος, ΑΟΖ, εθνικότητα. Με το πρόσχημα ότι είχε αναγνωριστεί η γλώσσα και το όνομα της γειτονικής χώρας επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι ποτέ δεν αναγνωρίστηκε η γλώσσα τους ως «μακεδονική» και τα 106 κράτη που δέχτηκαν το όνομα αποτελούν τα περισσότερα πρώην αποικίες της άλλοτε βρετανικής κοινοπολιτείας. Σε ένα τέτοιο εθνικό ζήτημα αγνοήθηκε ο ελληνικός λαός, ενώ παραβιάστηκε σε πολλά σημεία η συνθήκη (π.χ. ονομασία προϊόντων, διατήρηση ταυτοτήτων και διαβατηρίων «μακεδονικών», διατήρηση εθνικού τους ύμνου με ιμπεριαλιστικές βλέψεις στην Μακεδονία).

Από το 2015 το μεταναστευτικό δημιούργησε πολλά προβλήματα στην χώρα μας από την άγνοια και μη σωστή διαχείριση από τους πολιτικούς. Σε 5 χρόνια μπήκαν παράνομα 1.300.000 μετανάστες αλλάζοντας προς το χειρότερο την ζωή των Ελλήνων και ιδίως των νησιών Χίου, Λέσβου και Σάμου. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης σιτίζει 33 «δομές φιλοξενίας» στις οποίες το 47% είναι Αφγανοί, ενώ στην χώρα τους ο πόλεμος σταμάτησε το 2003.

Στο 96% των μεταναστών το κράτος δίνει ΑΜΚΑ, στο 78% ΑΦΜ και οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες γράφονται στον ΟΑΕΔ για να παίρνουν επιδόματα. Οι νέοι και τα ασυνόδευτα παιδιά θα μένουν σε εξοπλισμένα διαμερίσματα και σύμφωνα με την «Διαύγεια» για 4 μόνο μέρες στην Μόρια ξοδεύτηκαν €500.000. Ελάχιστοι επέστρεψαν στην Τουρκία και ενώ έπρεπε η Ενωμένη Ευρώπη να μας δώσει, όπως υποσχέθηκε, €3.000.000 για τα έξοδά τους, μας έδωσε μόνον €1.000.000, την στιγμή που η Τουρκία πήρε 6 δις. Επίσης το κράτος μας δεν ξεκαθάρισε το θέμα με τις ΜΚΟ που απαγορεύουν σε υπουργούς και δημοσιογράφους να μπουν στους καταυλισμούς.

Πολύ σοβαρό θέμα για το παρόν και μέλλον της Ελλάδος είναι το δημογραφικό που αποτελεί ξεκάθαρη βόμβα. Σε πολύ λίγα χρόνια με τους ρυθμούς γεννήσεων η Ελλάδα θα μειωθεί στα 7-8 εκατομμύρια και οι μετανάστες θα είναι το λιγότερο 4 εκατομμύρια.

Να γνωρίζουμε χωρίς προκαταλήψεις τα ζωτικά μας προβλήματα, να προβληματιζόμαστε από την Ιστορία γιατί αλλιώς σαν τον Σεφέρη θα λέμε: «Ακούω Ελλάδα και δεν βλέπω Ελλάδα». Εάν ένας ήταν ο Δημάρατος που «μήδισε» δυστυχώς σήμερα υπάρχουν αρκετοί παρόμοιοι πολιτικοί και όπως είπε παλαιότερα ο Κανελλόπουλος οι πρωθυπουργοί πρέπει να έχουν συμβούλους και όχι οι σύμβουλοι πρωθυπουργούς. Με την Ιστορία, την εθνική μνήμη, την Ορθοδοξία θα κρατήσουμε αντίσταση στα φαινόμενα της υποταγής και θα την μεταφέρουμε παντού στην οικογένεια, στην ενορία, στο σχολείο, στη γειτονιά.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου με ομιλητές τον κ. Νικόλαο Τσιρέλη, δικηγόρο και τον κ. Γεώργιο Τάτσιο, τέως πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με θέμα: «Οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και η πιθανότητα ακύρωσής της».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.