Μενού Κλείσιμο

«Ομάδα που κάνει τη διαφορά»

Το νέο σήμα και 100 υποψηφίους παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το νέο σήμα και 100 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» παρουσίασε στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην παρουσίαση οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους 100 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, των οποίων τα ονόματα ανακοινώθηκαν. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι 9 υποψήφιοι, που θα συμπληρώσουν το συνδυασμό της παράταξης «Αλληλεγγύη».

Ο κ. Τζιτζικώστας θέτοντας το στόχο της επόμενης τετραετίας για την Κεντρική Μακεδονία είπε ότι αυτός είναι «όλοι μαζί να χτίσουμε μια πραγματικά σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια».

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η «Αλληλεγγύη» είναι μια «πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη»: «Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που πήραμε μια μεγάλη και τολμηρή απόφαση: Να δημιουργήσουμε εδώ, στον τόπο μας, στην Κεντρική Μακεδονία, μια πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη. Μια παράταξη ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τον τόπο τους, η διάθεση για προσφορά, το πάθος για δουλειά. Μια παράταξη ανθρώπων που δεν συμβιβάστηκαν με τις συνθήκες που έφερνε η κρίση, αλλά θέλησαν να χτίσουν μια άλλη προοπτική, ένα διαφορετικό μέλλον, για να έχει κάθε άνθρωπος την ευκαιρία και τη δυνατότητα να πετύχει. Την παράταξη αυτή, που την ονομάσαμε ‘Αλληλεγγύη’, οι συμπολίτες μας από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, την εμπιστεύτηκαν και την αγκάλιασαν. Και όλοι μαζί δημιουργήσαμε την πιο μεγάλη, την πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία που έγινε ποτέ στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στο έργο που συντελέστηκε την τελευταία πενταετία από την «Αλληλεγγύη» ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ακλόνητη βούληση μαζί με το ισχυρό αίσθημα ευθύνης, απέναντι στον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε τη ζωή και το μέλλον του, μας έδωσε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να διεκδικήσουμε περισσότερα, να φέρουμε λύσεις και αποτελέσματα στον τόπο μας, να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες όπως:

-Την πρωτιά για πέντε συνεχή χρόνια σε όλη την Ελλάδα, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και την υλοποίηση έργων.

-Την πανελλαδική πρωτιά για τρία συνεχή χρόνια στις αφίξεις τουριστών.

-Την πρωτιά στη χώρα, σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

-Την αύξηση των εξαγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας κατά 50% στα χρόνια της κρίσης».

Αναφερόμενος στο έργο που έγινε αυτά τα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τη διοίκηση της παράταξης «Αλληλεγγύη» ο κ. Τζιτζικώστας μετέφρασε τους «άψυχους» δείκτες και τα νούμερα, δείχνοντας το μέγεθος της ωφέλειας των έργων και των δράσεων που υλοποιήθηκαν για τους πολίτες:

Πίσω από την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζει η ίδια η καθημερινότητα και η ποιότητα της ζωής τους, με τα έργα που υλοποιούμε:

-Όπως στην υγεία με παρεμβάσεις σε όλα τα νοσοκομεία, με τις νέες σύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες, τα υπερσύγχρονα νέα χειρουργεία, για να έχουν καλύτερη πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας, και να μπορούν να ασκούν καλύτερα το λειτούργημά τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

-Όπως στην παιδεία με τα νέα σχολεία που κατασκευάζουμε, τα οποία δημιουργούν ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές, διευκολύνοντας ταυτόχρονα το σπουδαίο έργο των δασκάλων και των καθηγητών.

-Όπως επίσης, στον πολιτισμό, με το νέο Μουσείο Βεργίνας, αλλά και την προστασία και ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τον τόπο μας προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

-Όπως στο περιβάλλον με τα αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα, τα έργα για τη διασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του πόσιμου νερού, που προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους.

-Όπως με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που κάνει πιο προσιτό το κόστος θέρμανσης για τις οικογένειες, αλλά και το κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις.

-Όπως τέλος, με την κοινωνική αλληλεγγύη, με την παροχή αγαθών σε 60.000 άπορες οικογένειες, την πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας χιλιάδων αδύναμων συμπολιτών μας, τις 15.000 θέσεις για παιδιά οικογενειών σε παιδικούς σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, τα κέντρα φροντίδας για ηλικιωμένους και τα υπνωτήρια για άστεγους συμπολίτες μας, που δεν αφήνουν κανέναν πολίτη μόνο του, κανέναν συνάνθρωπό μας στη μοίρα του», εξήγησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των επικείμενων περιφερειακών εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Τον άνθρωπο υπηρετούμε, πρώτα και πάνω από όλα. Και αυτός είναι ο δρόμος που διανύσαμε μέσα σε αυτά τα χρόνια. Ξεκινήσαμε από το ‘θέλουμε’, πήγαμε στο ‘μπορούμε’ και σήμερα είμαστε στο ‘κάναμε’, στο ‘καταφέραμε’. Αυτό είναι το αποτύπωμα του έργου της παράταξής μας, της ‘Αλληλεγγύης’. Και τώρα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο αυτής της διαδρομής, στο σημείο που θα καθορίσει την ίδια την ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, το ίδιο το μέλλον του τόπου μας.

Η Κεντρική Μακεδονία που εμείς οραματιζόμαστε και όλοι μαζί χτίζουμε, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ξεκινάει από το χωριό του Προμαχώνα στις Σέρρες, από την Ειδομένη στο Κιλκίς, τους Προμάχους στην Πέλλα, τα Ριζώματα στην Ημαθία, τη Συκιά στη Χαλκιδική, το Λιβάδι στην Πιερία, το Σκεπαστό στη Θεσσαλονίκη και φτάνει στην καρδιά, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ξεκινάει από το όνειρο και τις προσδοκίες κάθε ανθρώπου για την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του και καταλήγει στην ολοκλήρωση κάθε έργου και κάθε δράσης, που θα δώσει σ’ αυτόν τον άνθρωπο τη δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή. Και για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που κάνουμε, για να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε τη Μακεδονία, χρειάζεται η βάση και η βάση για όλα είναι οι άνθρωποι», είπε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους συμβούλους, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα. «Μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να κερδίζουν. Μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία με τις νέες ιδέες. Μια ομάδα ανθρώπων, που προέρχονται από όλο το φάσμα της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Μια ομάδα πέρα και πάνω από κόμματα με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, μοιράζονται όμως ένα κοινό στόχο να δυναμώσουμε τη Μακεδονία, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, νέες δυνατότητες για την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι η ομάδα που κάνει τη διαφορά. Είναι η ομάδα νίκης για την Κεντρική Μακεδονία. Είναι η Αλληλεγγύη», κατέληξε

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ