Μενού Κλείσιμο

Ολυμπιακή Ακτή: Κατεδαφίστηκαν παραπήγματα, παράγκες και στάβλοι

Ένα αίτημα δεκαετιών κατοίκων και φορέων τουρισμού που αφορούσε την απομάκρυνση των στάβλων από την «φάτσα» της Ολυμπιακής Ακτής, υλοποιήθηκε χθες από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης

Στην κατεδάφιση σταβλικών εγκαταστάσεων και ισόγειου κτίσματος, στην είσοδο του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 13/22-04-29 «περί επικινδύνων οικοδομών», προχώρησαν την Παρασκευή οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης

Πιο συγκεκριμένα, κατεδαφίστηκαν δύο ισόγειες παλαιές σταβλικές εγκαταστάσεις και ένα παλαιό ισόγειο κτίσμα, κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους και πλινθοδομή αντίστοιχα, που σύμφωνα με αυτοψία του τμήματος Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών της Πολεοδομίας «βρίσκονταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, παρουσίαζαν φθορές στα κουφώματα των ανοιγμάτων και επιπλέον ρωγμές στις τοιχοποιίες».

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Συμεωνίδης, συνοδευόμενοι από  υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκαν στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής, στη διάρκεια των εργασιών κατεδάφισης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Στη διαρκή μέριμνα για την προετοιμασία του συνόλου των υποδομών στο παραλιακό μέτωπο, προκειμένου να είναι έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες, θέματα υποδομών, χρονίζοντα ζητήματα, καθώς και θέματα καθημερινότητας που συνδέονται με την εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες από τον τόπο μας τίθενται στο επίκεντρο του σχεδιασμού όλων των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης. Παράλληλα, επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την αναβάθμιση της εικόνας και της καθημερινότητας εν γένει στο παραλιακό μέτωπο, με την αποτελεσματικότερη προώθηση – προβολή του Δήμου Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού μέσω ενός συντονισμένου σχεδιασμού όλων των εμπλεκομένων φορέων».

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης & Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης: «Μετά την κατεδάφιση του κτίσματος του «ΦΑΡΟΥ», με αγαστή συνεργασία η Υπηρεσία Δόμησης και η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, συνεχίζουμε τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης Ολυμπιακής Ακτής – Παραλίας. Με τη συναίνεση του κατέχοντος την έκταση, δώσαμε σήμερα άμεσα λύση σε μία εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών. Τα οικήματα που κατεδαφίστηκαν ήταν επικινδύνως ετοιμόρροπα από απόψεως στατικής, δομικής και έχρηζαν άμεσης κατεδάφισης, ενώ η ύπαρξη τους σε κομβικό σημείο του παραλιακού μετώπου συνιστούσε προσβολή για την εικόνα της τουριστικής ζώνης του οικισμού. Τηρήσαμε έτσι το λόγο και τη δέσμευσή μας προς τους δημότες».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, συνεχίζονται και οι εργασίες εξωραϊσμού στην πλατεία και στο πάρκο του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής, ενώ γίνονται όλα όσα είναι απαραίτητα, προκειμένου να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για όλους και καθαριότητα. Γενικότερα, σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου και  εν όψει της τουριστικής περιόδου τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά εδώ και καιρό, προκειμένου οι παραλίες να είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχτούν  ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ