Μενού Κλείσιμο

«Ολυμπιάδες» Λαμπερή βραδιά αγάπης και προσφοράς

Για στήριξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης (για κακοποιημένες γυναίκες).

 

Με την υποστήριξη του Δ.Κατερίνης και της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, με την παρουσία της Επικεφαλής του Γραφείου Θεσσαλονίκης του Πρωθυπουργού κ. Μαρίας Αντωνίου, καθώς και εκπροσώπων τοπικών και άλλων πολιτικών Αρχών, το Παράρτημα Πιερίας «Ολυμπιάδες» της Παναθηναϊκής πραγματοποίησε μια πολυπληθή αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

 

Ήταν μια βραδιά προσφοράς, με άρωμα Χριστουγέννων ειδικά αφιερωμένη στη στήριξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης (για κακοποιημένες γυναίκες).

Η εκδήλωση, που έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης. Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά  το συγκρότημα PEROtheband.

Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ο Σεβ. κ. Γεώργιος, η εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, καθώς επίσης και η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» Μαρία Γιαννίρη.

 

Η Πρόεδρος των Ολυμπιάδων, Φωτεινή Φλογέρα.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία τής Προέδρου των Ολυμπιάδων. Η κ. Φλογέρα αφού ευχαρίστησε όλους όσους ουσιαστικά στήριξαν, αλλά και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης.

«Με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τη βία και την κάθε μορφής κακοποίηση που υφίστανται γυναίκες, κατάσταση που όχι μόνο υφίσταται μέχρι τις μέρες μας αλλά και συνεχώς αυξάνεται.

Εμείς, λοιπόν, στέλνουμε το μήνυμα σ’ αυτές τις γυναίκες ότι δεν είναι μόνες, ότι πρέπει να λύσουν την σιωπή τους και να επανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους με σκοπό να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους.

Σκοπός αυτής της βραδιάς προσφοράς είναι όλοι εμείς εδώ να στηρίξουμε αυτές τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και δεν έχουν πού να καταφύγουν τις πρώτες μέρες της φυγής τους από τα σπίτια τους για να σωθούν απ’ αυτή τη βία.

Σκέψη μας είναι λοιπόν, αυτές οι γυναίκες θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε κάποιο ξενοδοχείο μέσω του του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης, να φιλοξενηθούν οι ίδιες και τα παιδιά τους, αν βέβαια έχουν ανήλικα παιδιά, να φιλοξενηθούν με αξιοπρέπεια.

Ζητήσαμε έτσι από τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον κ. Κουκοδήμο, να προβλέψει μελλοντικά στον προϋπολογισμό του Δήμου ένα κονδύλιο για τον σκοπό αυτό και να το ενισχύουν με δράσεις οι σύλλογοι του τόπου μας», είπε η κ. Φλογέρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δράση της «Παναθηναϊκής», μια μεγάλη πανελλαδική Οργάνωση που απαριθμεί περί τα 8000 μέλη και καλύπτει την ελληνική επικράτεια με τα Παραρτήματά της.

«Σκοπός της οργάνωσης είναι: η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κοινωνική προσφορά σε θέματα ισότητας, υγείας, περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της γυναίκας στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο και η αναβάθμιση, η προστασία και η βοήθεια στην οικογένεια.

Για την επίτευξη των στόχων της η Παναθηναϊκή συνεργάζεται με κυβερνητικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς και οργανώσεις όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ σε κεντρικό επίπεδο ή τοπικά μέσω των παραρτημάτων της και με άλλες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η Παναθηναϊκή συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα και forum του ΟΗΕ στο Πεκίνο για τις γυναίκες, στο Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών, οργανώνει Συνέδρια, Ημερίδες και συμβάλλει στον κοινό διάλογο για τα γυναικεία θέματα, συνεισφέροντας με την πολυετή εμπειρία της.

Συμμετέχοντας εμείς εδώ στην Πιερία ενεργά στις δράσεις της Παναθηναϊκής, δώσαμε στο παράρτημά μας τον διακριτικό τίτλο «οι Ολυμπιάδες» προβάλλοντας έτσι τον Όλυμπο, βουνό μυθικό που αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο, βουνό για το οποίο εμείς είμαστε υπερήφανοι που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο!

Στα 3 χρόνια παρουσίας μας πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις ενημερωτικού περιεχομένου, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, πραγματοποιήσαμε καμπάνιες για την  ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όπως είναι η πρόληψη του καρκίνου του μαστού, προχωρήσαμε σε δράσεις αλληλεγγύης για τη στήριξη συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στηρίξαμε το έργο συλλόγων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, δημιουργήσαμε και Τράπεζα αίματος.»

 

Σε εξέλιξη, μια νέα δράση, με το σύνθημα: «Υιοθέτησε ένα δείγμα μυελού των οστών».

Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση μιας νέας δράσης, με το σύνθημα: «Υιοθέτησε ένα δείγμα μυελού των οστών». Πρόκειται για δράση που ετοιμάζουμε και που θα προωθηθεί σε συνεργασία με την Παναθηναϊκή, με το όραμα Ελπίδας και που αφορά στην οικονομική στήριξη για την επεξεργασία του δείγματος. Η διάθεση προσφοράς όλων μας, του Διοικητικού συμβουλίου και των μελών μας είναι δυνατή και πάντοτε ανοιχτή.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, όλους και όλες για την παρουσία σας σ’ αυτήν εδώ την εκδήλωση και σας εύχομαι να περάσετε μια όμορφη βραδιά».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ