Μενού Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε το κατασκηνωτικό πρόγραμμα στις «Νηρηίδες», στη Λεπτοκαρυά

Γιορτή για τις «Συν-Διαδρομές Ζωής»

Επιτυχημένη ήταν η γιορτή λήξης του κατασκηνωτικού προγράμματος «Νηρηίδες» με τίτλο «Συν-Διαδρομές Ζωής» στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), η οποία έγινε στο χώρο της κατασκήνωσης «Νηρηίδες».

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικοθεατρικά δρώμενα και χορό με ζωντανή μουσική και συμμετείχαν περιθαλπόμενοι και εργαζόμενοι από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Ελλάδος, οι οποίοι παρουσίασαν δικό τους πρόγραμμα, από επιλογές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τα παιδιά από Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας «ΘΕΤΙΣ» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), τα οποία μεταφέρθηκαν στο μελλοντικό 2089 και αναπολούσαν τις στιγμές που πέρασαν στην κατασκήνωση «Νηρηίδες» το 2019, όπως επίσης και νέες και νέοι και ενήλικες από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της Ελλάδας με την υποστήριξη του θεάτρου «Μο» της Κατερίνης που παρουσίασαν τους Άθλους του Ηρακλή.

Στο χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια λήξης του κατασκηνωτικού προγράμματος η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδρονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, τόνισε πως «είναι η τρίτη χρονιά που συναντιόμαστε και πάλι στις «Νηρηίδες», ένα εργαστήρι συνάντησης λαών, πολιτισμών, ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες, ένα εργαστήρι ζωής, γιατί εδώ καλλιεργείται η εκπαίδευση στη αυτονομία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, στην ανθρώπινη ύπαρξη και στην αξιοπρέπεια. Στη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα φιλοξενήθηκαν εδώ 1.500 περίπου άνθρωποι, από την Ουκρανία, τη Σερβία, έχουμε εθελοντές από την Ιρλανδία, τη Γερμανία και από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, διάφορα σωματεία, και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της Ελλάδας που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο εδώ, για τρίτη συνεχή χρονιά».

Η γιορτή λήξης του κατασκηνωτικού προγράμματος «Νηρηίδες» με τίτλο «Συν-Διαδρομές Ζωής» στην Λεπτοκαρυά Πιερίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, η κ. Ελισσάβετ Σκουφά βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής, Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου, ο κ. Χρήστος Κατσιούλας, πρώην πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς, ο κ. Γιώργος Καραλής, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Δίου – Ολύμπου, ο Συνταγματάρχης κ. Λάζαρος Νάκος, Επιτελάρχης της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Ριζούλη, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου κ. Κατερίνα Μιτοπούλου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαρίνος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΑΤ (πρώην Σχολή Τυφλών) κ. Φώτης Μπίμπασης, ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεμιστοκλής Χαρίσης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Νίκος Γεωργιάδης, κάτοικοι της περιοχής και χορηγοί της Γιορτής Λήξης της Κατασκηνωτικής Περιόδου.

Επίσημοι Χορηγοί της εκδήλωσης, ήταν: Havana Beach Bar, Φρούτα – Λαχανικά «Ο ΜΠΑΚΤΣΕΣ» Δημήτρης Κολωνιάρης, Αρτοζαχαροπλαστείο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ, LATIVELL, Eλίτ group ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MARKETING, Trofotechniki s.a.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ