Μενού Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε το 3ο Τοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος “Nautilius”

«Κοινωνική ενσωμάτωση

των ατόμων με αναπηρία μέσω της άθλησης»

 

Το 3ο Τοπικό Σεμινάριο με θέμα «Κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία μέσω της άθλησης» διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στο συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο“Nautilius”.

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπαιδευτικών και άλλων ενδιαφερομένων, την Παρασκευή, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις για τέσσερις Θεματικές Ενότητες.

Η 1η Θεματική Ενότητα αφορούσε την Παρουσίαση του Θεωρητικού Πλαισίου για την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία μέσω της άθλησης, στο οποίο εισηγήτρια ήταν η Δρ. Σβέτλανα Ομπράντοβιτς.

Στη 2η Θεματική Ενότητα παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές που εφαρμόζουν οι εταίροι του Προγράμματος Nautilius για την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία μέσω της άθλησης, με  εισηγητή τον Δρ. Θωμάς Νικοδέλη.

Στην 3η Θεματική Ενότητα, ο Χρήστος Αντωνίου και η Βασιλού Σοφία, παρουσίασαν το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας που εφαρμόζεται στις δύο σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης της ΔΙΔΕ Πιερίας.

Στην 4η Θεματική Ενότητα ο Δρ. Θωμάς Νικοδέλης παρουσίασε το Πρόγραμμα Erasmus+, την Δράση SPORT και την διαδικασία μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εμπλακούν και να υλοποιήσουν σχέδια μέσω των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που παρέχει το  Πρόγραμμα Erasmus+.

Οι Παιδαγωγικές Ομάδες του Προγράμματος Nautilius, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και του Αθλητικού Συλλόγου «Αστερίας» ευχαριστούν θερμά συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του 3ου Τοπικού Σεμιναρίου του Nautilius για την έμπρακτη υποστήριξη τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.