Μενού Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε

Ασφαλτοστρώθηκε ένας ακόμη δρόμος που οδηγεί στο αρχαίο Δίον

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ασφαλτοστωμένη, σε εκτέλεση της μελέτης «Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών αγροτικών οδών Δ.Ε. Δίου», η αγροτική οδός μήκους 2.000 μ., με αφετηρία στην οδό Βαρυκού (κόμβος Π.Α.Θ.Ε.) / Νέας Εφέσου, που διερχόμενη από το ξωκλήσι του Αγίου Μηνά, καταλήγει στο Αρχαίο Δίον.

Η συγκεκριμένη οδός καλύπτει καλλιεργητικές εκτάσεις της Νέας Εφέσου, του Βαρυκού, της Καρίτσας και του Δίου.
Η δημοτική αρχή του δήμου Δίου – Ολύμπου και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, τηρώντας τις δεσμεύσεις για αναβάθμιση των υποδομών της υπάιθρου, παρέδωσε συνολικά στους αγρότες του πρώην Δήμου Δίου – Ολύμπου, από της αναλήψεώς των καθηκόντων, έργα σύγχρονης οδοποιίας που ξεπερνά σε μήκος τα 8 χιλιόμετρα και με διεθνείς κατασκευαστικές προδιαγραφές (πλάτους 6μ με έρεισμα).
Είχαν προηγουμένως παραδοθεί ασφαλτοστρωμένοι οι αγροτικοί δρόμοι «Ρόγγια» Βροντούς – «Ζκαέικα», «Αρματόδρομος» Καρίτσα – Βροντού και θέσης «Μακρύ» Άγιος Σπυρίδων – Κονταριότισσα,
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μπορούν να μετακινούνται με οδική ασφάλεια χωρίς να προξενούνται φθορές και βλάβες στα οχήματα ενώ, ταυτόχρονα, βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα της παραγωγής, διότι περιορίζεται η σκόνη που εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών.
Το σύνολο των έργων αγροτικής οδοποιίας είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση προήλθε, από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» Άξονας Προτεραιότητας: Ποιότητα ζωής Αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτική οικονομίας – Μέτρο 3.2.1, με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ