Μενού Κλείσιμο

«Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα»: Η Κατερίνη να είναι μια από τις πρώτες πόλεις εφαρμογής για το ψηφιακό Ευρώ

Να είναι η Κατερίνη μια από τις πρώτες πόλεις στις οποίες θα εφαρμοστεί το «ψηφιακό Ευρώ», ζητά από το Δήμο Κατερίνης, ο συνδυασμός του Θανάση Λιακόπουλου «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα». Ο Δήμος Κατερίνης έχει μόνο να κερδίσει αν διεκδικήσει και τελικά πετύχει να είναι η πόλη μας μία από τις Ευρωπαϊκές πόλεις όπου θα δοκιμαστεί το νέο, ψηφιακό Ευρώ, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός

Αναλυτικά αναφέρει: «Όπως διαβάζουμε εδώ και μήνες στον οικονομικό τύπο, η πανδημία επισπεύδει την κυκλοφορία του ψηφιακού Ευρώ, του νέου επίσημου νομίσματος που θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη. Ήδη κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει και η Κίνα, με το ψηφιακό γουάν ήδη να δοκιμάζεται από κατοίκους διαφόρων πόλεων εκεί.

Ένα από τα βασικά στάδια που προηγούνται της κυκλοφορίας είναι η δοκιμαστική λειτουργία του νέου νομίσματος σε διάφορες πόλεις, για να μελετηθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων. Πχ στην Κίνα διαβάζουμε ότι δόθηκαν σε χιλιάδες πολίτες συγκεκριμένων πόλεων ποσά για να ξοδέψουν μέσω χρεωστικών καρτών κλπ.

Ζητήστε να είναι η Κατερίνη μία από τις πόλεις δοκιμής του ψηφιακού Ευρώ

Αν θέλετε επιτέλους να κάνετε κάτι προς την κατεύθυνση του να αρχίσει η Κατερίνη να μπαίνει στον χάρτη ως πόλη που στηρίζει και προωθεί την καινοτομία, σας προτείνουμε να λάβει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης και να ζητήσουμε άμεσα από την Τράπεζα της Ελλάδος να είναι η Κατερίνη μία από τις Ευρωπαϊκές πόλεις όπου θα δοκιμαστεί η λειτουργία του ψηφιακού Ευρώ.

Πέραν του αυτονόητου μικρού οικονομικού οφέλους για πολλούς συνδημότες μας, με μία τέτοια κίνηση ο Δήμος μας θα πετύχει:

-Να συνδεθεί με ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό project

-Να αναφέρεται παντού στην Ευρώπη και όχι μόνο, με εκατομμύρια αναφορές και δωρεάν προβολή, κάτι χρήσιμο για τον τουρισμό μας

-Να φιλοξενήσει όλους τους ειδικούς που θα μελετήσουν το φαινόμενο τόσο στην αρχή του, όσο και στη διάρκειά του

-(Το κυριότερο όλων) Να αρχίσει επιτέλους να ακούγεται στην Ελλάδα ότι η Κατερίνη μπορεί και θέλει να γίνει Δήμος καινοτομίας, τόπος που στηρίζει κάθε δράση που μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον και κάνει εύκολη τη ζωή όποιου θέλει να επιχειρήσει εδώ και στο μέλλον να δημιουργήσει εδώ και θέσεις εργασίας

Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές σας έχουμε προτείνει ένα ολόκληρο σχέδιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσέλκυση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας κλπ αλλά απλά το αγνοείτε. Αρκείστε στα ελάχιστα (πχ όταν θα πάρουν όλες οι πόλεις λίγα ψίχουλα για να εγκαταστήσουν λίγους σταθμούς φόρτισης, θα πάρει και η Κατερίνη ένα μικρό ποσό) και δεν σχεδιάζετε τίποτε για να αλλάξετε την πορεία του τόπου μας και να δημιουργήσετε δουλειές που όλοι οι δημότες έχουν ανάγκη.

Θα χαρούμε να πετύχετε τον στόχο αυτόν και θα σας πούμε μπράβο αν μας ακούσετε. Ο Δήμος Κατερίνης έχει μόνο να κερδίσει αν διεκδικήσει και τελικά πετύχει να είναι η πόλη μας μία από τις Ευρωπαϊκές πόλεις όπου θα δοκιμαστεί το νέο, ψηφιακό Ευρώ.

Περιμένουμε από εσάς να προχωρήσετε άμεσα το θέμα.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ