Μενού Κλείσιμο

«Όλοι Μαζί μπορούμε καλύτερα»: Δεύτερη «κίτρινη» στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ

«Παράξενο» χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής διοίκησης, ο συνδυασμός «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα», υποστηρίζοντας πως η διοίκηση συνεχίζει να αγνοεί τις εκκλήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών για «στοπ» στις απευθείας αναθέσεις «που πλέον προκαλούν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε να ανακοίνωσή του (Νο 64) ο Συνδυασμός του Θανάση Λιακόπουλου, αναφέρει: «Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το δ.σ. της ΔΕΥΑΚ και μεταξύ άλλων η πλειοψηφία με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Στέργιο Μπουσνάκη επέμεινε και ψήφισε, ανάμεσα σε 20 θέματα τα εξής:

-Έγκριση μελέτης για την επισκευή ΗΜ εξοπλισμού στα αντλιοστάσια λυμάτων και ύδρευσης της ΔΕ Κατερίνης, αρ. μελέτης 46/2020, προϋπολογισμού 80.000 Ευρώ. Ψηφίστηκε να δοθεί με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

 -Έγκριση μελέτης για τη βελτιστοποίηση ποιότητας νερού ΔΕ Κορινού, αρ. μελέτης 49/2020, προϋπολογισμού 60.000 Ευρώ. Ψηφίστηκε να δοθεί με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Στην ουσία λοιπόν η διοίκηση επέλεξε να δώσει με… απευθείας ανάθεση τις δύο μελέτες. Με τη συγκεκριμένη απόφαση διαφώνησα τόσο εγώ, όσο και τα άλλα μέλη του δ.σ. από την αντιπολίτευση, χωρίς όμως να δώσουν σημασία στη γνώμη μας ο κ. Μπουσνάκης και η πλειοψηφία των συμβούλων των κ.κ. Κουκοδήμου και Νταντάμη. Ούτε μας εξήγησαν για ποιον λόγο έπρεπε να γίνουν απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμοί.

Υπάρχει κάποιος να μας απαντήσει για ποιον λόγο συνεχίζουν να συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί αυτή η έλλειψη διαφάνειας;

Ο κ. Μπουσνάκης μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν να λειτουργεί διαφορετικά, όχι με αυτόν τον τρόπο. Μία τέτοια συμπεριφορά εύλογα κάνει τους δημότες να του δείξουν και δεύτερη «κίτρινη κάρτα» (μετά από το φιάσκο του «καφέ νερού» στον Κορινό) και να περιμένουν καλύτερα αποτελέσματα, διαφάνεια και άλλον τρόπο διοίκησης.

Θα ακολουθήσει και η ΔΕΥΑΚ τον τρόπο διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, με τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις;»

Την ανακοίνωση υπογράφει το στέλεχος του Συνδυασμού, Παύλος Παυλίδης

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ