Μενού Κλείσιμο

Οικονόμου: Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ – Δεν υπάρχει σκέψη για νέα μέτρα

Την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης για να υποχωρήσει η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ τόνισε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που διεμήνυσε ότι πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

«Είμαστε σε φάση μεγάλης πίεσης του συστήματος υγείας, μπορεί τα κρούσματα να πέφτουν αλλά υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν βαριά. Η αύξηση του εμβολιασμού, η τήρηση των μέτρων και η στήριξη του ΕΣΥ είναι οι βασικές συνιστώσες για την ανάσχεση της λοίμωξης. Εμβολιάζεται ο κόσμος με έναν ικανοποιητικό ρυθμό μετά και την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 -μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού ή εμβολιαστεί 130-140.000 – θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις προσπάθειες να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η επιστήμη» είπε στην ΕΡΤ.

Για το ζήτημα των καταγγελιών περί «δεσμευμένων» ΜΕΘ, είπε πως πρόκειται για διαδικασία που έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ αναφερόμενος στις ακραίες συμπεριφορές αρνητών έκανε λόγο για περιστατικά πέρα από κάθε λογική και ανοχή και σημείωσε πως οι συνέπειες θα είναι βαριές για τους αρνητές γονείς που στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης στα παιδιά τους.

«Γιατροί βγήκαν και είπαν ότι είναι αδιανόητο να γίνεται διαχωρισμός ασθενών για τις κλίνες ΜΕΘ. Οσον αφορά στην αντιπολίτευση, ας μας υποδείξει έστω έναν γιατρό που αποφάσισε ποιος θα πάει σε ΜΕΘ έπειτα από πολιτική εντολή. Σε μια φορτισμένη περίοδο που χάνονται άνθρωποι δεν μπορείς για μικροπολιτικούς λόγους να δηλητηριάζεις την ατμόσφαιρα. Οφείλεις να δείξεις τον γιατρό που εντόπισες ότι κάτι τέτοιο μετά από συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση. Αλλιώς οφείλεις να ανακαλέσεις και να ταχθείς με καθαρά λόγια απέναντι σε αυτές τις γελοιότητες», ανέφερε.

Για το τι θα γίνει με την τήρηση των μέτρων και αν υπάρχει σκέψη για τη λήψη περισσότερων είπε πως δεν υπάρχει σκέψη για προσθήκη νέων μέτρων «Υπάρχει πλαίσιο που στηρίζεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, για το πώς κινούμαστε στη δημόσια σφαίρα αν είμαστε εμβολιασμένοι ή όχι, υπάρχει το αυτοδιαγνωστικό τεστινγκ, το ίδιο πλαίσιο ισχύει με τις εκκλησίες όπου η ίδια η εκκλησία και η πολιτεία με τα αρμόδια όργανα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα χωρίς εντάσεις» είπε.

Για τα φαινόμενα ακραίων συμπεριφορών από αρνητές όπως εκείνα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» ή το κάψιμο βιβλίων προχθές στην Χαλκίδα έκανε λόγο για ανατριχιαστικό περιστατικό πέρα από κάθε λογική και ανοχή. «Δεν είναι γραφικοί είναι επικίνδυνοι και θα αντιμετωπιστεί με όλο το θεσμικό πλαίσιο που έχουμε χωρίς ελαφρότητα, βάσει του κράτους δικαίου. Ήδη τρεις προφυλακίστηκαν» σημείωσε και πρόσθεσε πως βαριές θα είναι οι συνέπειες στους γονείς που στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης στα παιδιά τους.

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ