Μενού Κλείσιμο

Οι χορηγοί να μείνουν εκτός σχολείων

Οι εκπαιδευτικοί για τα χορηγικά προγράμματα στις σχολικές μονάδες

Οι δήμοι να ακυρώσουν κάθε «χορηγικό πρόγραμμα» και να διεκδικήσουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία, ζητά η ΟΛΜΕ.

Να παρέμβει άμεσα και να μην επιτρέψει σε εταιρείες να εισέρχονται στα σχολεία με το πρόχημα χορηγικών προγραμμάτων, καλούν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί το Υπουργείο Παιδείας.

Με ανακοίνωσή τους, τονίζουν πως για μια ακόμη χρονιά γνωστή πολυεθνική εταιρεία στα πλαίσια της διαφημιστικής της καμπάνιας προωθεί χορηγικά προγράμματα στις σχολικές μονάδες με αποκλειστικό σκοπό την αύξηση της κατανάλωσης των προϊόντων της.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι αντίθετο με την οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της παιδείας και απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη συντήρηση και τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Η ΟΛΜΕ, καλεί τους Δήμους και τα Δημοτικά Συμβούλια να ακυρώσουν οποιαδήποτε συμφωνία έχουν κάνει με εταιρεία αναψυκτικών ή άλλες εταιρείες «και να διεκδικήσουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων.»

Επίσης, καλεί τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους τους να μη διευκολύνουν τέτοιου είδους διαφημιστικές καμπάνιες, ενώ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ