Μενού Κλείσιμο

Οι Σταυραετοί δεν ξεχνούν τους ήρωες

77 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το πρωί της Κυριακής, η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στον οικισμό της Ανδρομάχης από τον Σύλλογο Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί»,  σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τους Κρήτες πεσόντες στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εντός του ναού, ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Κρητών Πεσόντων, από εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, η παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών από τα τμήματα των Συλλόγων Κρητών «Οι Σταυραετοί», Κρητών Ημαθίας και Κρητών Γιαννιτσών «Μινωίτες», ενώ ερμηνεύτηκαν ριζίτικα τραγούδια σχετικά με το γεγονός.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου.

«Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα καθολικής, πάνδημης, αντίστασης ενός λαού απέναντι σε ένα κράτος – εισβολέα. Ευλαβικά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στο γεγονός, που αποτυπώθηκε με χρυσά γράμματα στις σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας και καταγράφηκε ως σύμβολο λεβεντιάς, αυτοθυσίας και αντίστασης για την ελευθερία και τη δημοκρατία ενάντια στο ναζισμό» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «Οι Σταυραετοί» Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε για την συνεργασία τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρατέθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ