Μενού Κλείσιμο

«Οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς»

Την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης της Λεπτοκαρυάς ανακοίνωσε η βουλευτής Μπ. Σκούφα

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία της κατασκήνωσης της πρόνοιας η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 800 κατασκηνωτές

Την επανέναρξη της λειτουργίας της κατασκήνωσης της πρόνοιας στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, μετά από επτά χρόνια εγκατάλειψης, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Ήδη από φέτος θα φιλοξενηθούν περίπου 830 κατασκηνωτές από πολλές περιοχές της χώρας από (σήμερα) 3 Ιουλίου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των προσπαθειών και τις τιτάνιες δυνάμεις του Δ.Στου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και των εργαζομένων. Σε μόλις τρεις μήνες κατάφεραν ένα μικρό θαύμα, μετά από επτά χρόνια εγκατάλειψης» τόνισε η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα που παραβρέθηκε στην παρουσίαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη από την κα Φωτίου. Η κα Σκούφα πρότεινε και έγινε δεκτό, στο πλαίσιο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, να προτιμηθούν προμηθευτές από την Πιερία για τα βασικά αγροτοδιατροφικά είδη και είδη αρτοποιείου, για την λειτουργία της κατασκήνωσης. Επιπλέον με πρωτοβουλία της βουλευτού Πιερίας, αποφασίστηκε να διοργανωθεί εκδήλωση μέσα στο κάμπινγκ που θα έχει ως στόχο την ενημέρωση γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων με τους κατοίκους του Δήμου Δίου – Ολύμπου αλλά και της Πιερίας γενικότερα.

Από την εγκατάλειψη στην αναβάθμιση
Στο κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται ο παραθερισμός σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένους, παιδιά οικογενειών σε οικονομικό κίνδυνο κλπ). Στις κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος περιλαμβάνεται και η κατασκήνωση Λεπτοκαρυάς Πιερίας, η οποία αναπτύσσεται σε έκταση ιδιοκτησίας του υπουργείου εντός των ορίων του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Η συγκεκριμένη κατασκήνωση εγκαταλείφθηκε από το 2010, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές και σημαντικές φθορές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας
Η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με την πρόεδρο Συλβάνα Καρασαββίδου προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την προετοιμασία του χώρου, ο οποίος είναι σήμερα πλήρως έτοιμος να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή των ατόμων που ζουν σε ιδρύματα και άλλων ευπαθών ομάδων.
Η κα Καρασαββίδου σημείωσε ότι με την χρηματοδότηση από το υπουργείο αλλά κυρίως με τη θυσία των εργαζομένων του Κέντρου επιτεύχθηκε ο στόχος μέσα σε τρεις μήνες να αναμορφωθεί η κατασκήνωση και να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης χρήσης της. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει η παραχώρηση της κατασκήνωσης στο Κέντρο Πρόνοιας να γίνει και για άλλη μια τουλάχιστον χρονιά, και όχι μόνο για φέτος. Τέλος ανέφερε, ότι για τη λειτουργία της κατασκήνωσης θα υπάρχει μόνιμη βάρδια γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού στο χώρο, καθώς και επιπλέον ναυαγοσώστης.
830 κατασκηνωτές για φέτος
Φέτος θα φιλοξενηθούν περίπου 830 κατασκηνωτές με τους συνοδούς τους από τις 3 Ιουλίου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου σε 10ήμερες περιόδους.
Στην κατασκήνωση θα φιλοξενηθούν μικρά παιδιά που παίρνουν μέρος στα προγράμματα κοινωνικής ένταξης και προστασίας, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, καθώς και ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές της Πρόνοιας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ