Μενού Κλείσιμο

Οι παραγωγοί συστήνουν Δίκτυο

Πρωτοβουλίες πολιτών από 8 πόλεις και 30 παραγωγοί συναντήθηκαν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Στόχος του Δικτύου, η ενίσχυση της απευθείας διάθεσης ελληνικών προϊόντων σε «δίκαιες» τιμές

Στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης Πρωτοβουλίες Πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες» από 8 πόλεις και 30 Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν ομόφωνα τη σύσταση και λειτουργία Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Σκοπός του Δικτύου είναι η ενίσχυση της απευθείας διάθεσης ελληνικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές, η στήριξη των παραγωγών και η συνεργασία όλων των αυτοοργανωμένων και ακηδεμόνευτων πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» σε όλη τη χώρα.

Με τη σύσταση και τη διαρκή λειτουργία του Δικτύου, υλοποιείται μια από τις αποφάσεις τους στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση «Χωρίς Μεσάζοντες». Όπως αναφέρουν, «εδώ και 6 χρόνια στηρίζουμε τους οικονομικά αδύναμους και την τοπική κοινωνία, δίνουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέτουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους και να καρπώνονται τον πλούτο της παραγωγής τους, μακριά από λογικές που βασίζονται στο συμφέρον και την εκμετάλλευση με νόρμες “ελεύθερης” αγοράς. Ταυτόχρονα αντιδρούμε στις μεθοδεύσεις κυβερνώντων και “παραγόντων” της αγοράς, ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά μας για αυτοοργάνωση και ελευθερία στην επιλογή και προμήθεια των αγαθών μας.»

Η σύμπραξη του Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών με τις Πρωτοβουλίες Πολιτών, ορίζεται με Σύμφωνο Συνεργασίας που επικαιροποιεί το Σύμφωνο Συνεργασίας και Αλληλεγγύης που είχαν συνάψει πρωτοβουλίες και παραγωγοί στο ξεκίνημά των δράσεων του κινήματος.

Για τη λειτουργία του Δικτύου, δημιουργείται διαδικτυακή πλατφόρμα με λίστα των παραγωγών που συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και όσων συνεργάζονται ήδη με τις πρωτοβουλίες πολιτών και δε μπόρεσαν να παρευρεθούν. Η λίστα θα περιλαμβάνει τα στοιχεία και τα προϊόντα τους, με δυνατότητα πρόσβασης από κάθε παραγωγό και πρωτοβουλία, ενώ θα υπάρχει επίσης αλληλοαξιολόγηση παραγωγών και πρωτοβουλιών, για τη διαφύλαξη της σωστής λειτουργίας των δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες».

Το συνεργατικό δίκτυο παραγωγών και πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», είναι ανοιχτό σε όλους τους παραγωγούς και τις πρωτοβουλίες πολιτών που συμμερίζονται τα οράματα και τους στόχους τους και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν το κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες”, να στηρίξουν τους παραγωγούς της χώρας, τις υπάρχουσες  πρωτοβουλίες πολιτών και να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν», καταλήγουν στην ανακοίνωσή του οι Πρωτοβουλίες Πολιτών και οι Παραγωγοί «Χωρίς Μεσάζοντες»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ