Μενού Κλείσιμο

Οι μαθητές καθαρίζουν τη… Μεσόγειο!

Ακτή Κορινού

Θετικά και ουσιαστικά ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Κορινού, στο κάλεσμα της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Κορινού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS προχώρησαν σε καθαρισμό μεγάλου μέρους της ακτής του Κορινού.

Η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» έχει την τιμή να υποστηρίζεται, για ακόμα μια χρονιά, από τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ως επίσημος πρεσβευτής της ενσαρκώνει τις αξίες της απρόσκοπτης προσπάθειας και το όραμα για καθαρό και υγιές θαλάσσιο περιβάλλον.

Η φετινή εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»επικεντρώνεται στο ζήτημα των πλαστικών. Η διάρκεια της εκστρατείας είναι από 16 Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου.

Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»αποτελεί το μέσο διάδοσης στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού έργου PTwist “An open platform for plastic lifecycle awareness, monetization, and sustainable innovation”. Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές δράσεις σε τρεις χώρες (Ολλανδία, Ελβετία, Ελλάδα). Οι πιλότοι θα συμβάλλουν στη διάχυση της έννοιας της κυκλικής οικονομίας και στην εμπλοκή της Κοινωνίας των Πολιτών στο Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την κυκλική οικονομία, στο οποίο το πλαστικό αποτελεί προτεραιότητα.

Η εθελοντική αυτή δράση της Περιβαλλοντικής Ομάδας οργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Λάζο Χρήστο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ