Μενού Κλείσιμο

Οι μαθητές γνωρίζουν την άγρια πανίδα

 Από το ΚΠΕ Αν. Ολύμπου και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Οι μαθητές γνωρίζουν την άγρια πανίδα

Με αφορμή και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (3 Μαρτίου) για τέταρτη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Μαργαρίτα Αμανατίδου πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (κομβικό συνεργάτη στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου) και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (Φ.Δ.Ε.Δ.Ο) εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Στόχος των επισκέψεων ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν κάποια από τα είδη της Άγριας ζωής του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν για την προστασία τους.

Η δράση διήρκησε πέντε ημέρες (μεταξύ 26/2 και 05/03) και υλοποιήθηκε σε εννιά σχολικές μονάδες της Πιερίας. Την παρακολούθησαν 441 μαθητές και 27 συνοδοί – εκπαιδευτικοί από τα Νηπιαγωγεία Βρίας, Καρίτσας, Ανδρομάχης, και τα Δημοτικά Σχολεία  Βρίας, Σβορώνου, 5ο Κατερίνης,  Καρίτσας, 3ο Κατερίνης, 2ο Λεπτοκαρυάς και Μακρυγιάλου.

Συντονιστές της δράσης ήταν: Μπεκιροπούλου Βικτωρία – Υπεύθυνη του ΚΠΕ Αν. Ολύμπου, Στάθη Μαρία – Αναπληρώτρια υπεύθυνης του ΚΠΕ, Κάκαλου Ιωάννα & Πράπας Ιωάννης –Μέλη ΠΟ του ΚΠΕ, Νασοπούλου Θέμις και Βασιλειάδης Σάββας – Οικοξεναγοί του Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Η κάθε ενημέρωση περιελάμβανε παρουσίαση ειδών της άγριας πανίδας του Ολύμπου που βρίσκονται υπό προστασία, εργαστήριο μουσικής και κατασκευών καθώς και κινητικό παιχνίδι σχετικό με το θέμα.

Ευχαριστούμε όλους εσάς για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που δείξατε σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την Άγρια πανίδα του Ολύμπου σε κίνδυνο.

Από την καθημερινή εφημερίδα Πολιτεία (Κατερίνη,Πιερία)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ