Μενού Κλείσιμο

Οι καμπάνες δεν χτύπησαν στον Κολινδρό

Αντιδρούν οι πιστοί στην μετακίνηση του ιερέα τους

 Εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Ναό, αντιδρώντας στην απόφαση του Μητροπολίτη να μετακινήσει τον εφημέριο του Ναού

Δεν ήχησε χθες Κυριακή, η καμπάνα και δεν τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού, για πρώτη φορά μετά την ίδρυση της ενορίας. 

Αν και από τα ξημερώματα δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Ναού, κανείς τους δεν θέλησε να μπει μέσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, να μετακινήσει τον επί 20 έτη εφημέριο του Ναού π. Χρήστο Παπαϊωάννου.

Η Μητρόπολη είχε στείλει άλλο Ιερέα για να λειτουργήσει στην Αγία Θεοδώρα, αλλά δεν μπόρεσε να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, χωρίς την παρουσία πιστών εντός του Ναού και αποχώρησε μετά την τέλεση του όρθρου.  Οι ενορίτες της Αγίας Θεοδώρας και  κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Ναό επεσήμαναν πως δεν έχουν θέμα με τον Ιερέα που στάλθηκε από την Μητρόπολη, αλλά με την πράξη τους αυτή θέλουν να δείξουν την αντίθεση τους στην απόφαση του Μητροπολίτη, η οποία θεωρούν πως τους προσβάλει και τους αδικεί.

Ο πατήρ Χρήστος Παπαϊωάννου είναι στη συγκεκριμένη ενορία 20 χρόνια και είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό, όπως τονίζουν πιστοί της περιοχής. “Προσέφερε ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πνευματικό έργο, έφερε τον κόσμο στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά”, αναφέρουν χαρακτηριστικά, ζητώντας από τον Μητροπολίτη, να ανακαλέσει την απόφασή του και να παραμείνει ο πατέρας Χρήστος στην ενορία τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ