Μενού Κλείσιμο

«Οι γεύσεις ενώνουν τους λαούς»

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στην εκδήλωση

Δύο καθηγήτριες με 30 μαθήτριες και μαθητές του σχολείου του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη στην εκδήλωση με θέμα: «Οι γεύσεις ενώνουν τους λαούς», εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεών της, σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων, το ΚΕΣΥΠ και το ΙΕΚ Κατερίνης (Τμήμα Ζαχαροπλαστικής).

Στο 2ο ΓΕΛ φοιτούν αρμονικότατα και απόλυτα ενταγμένες στο δυναμικό του μαθήτριες και μαθητές από περισσότερες από 6-7 εθνότητες. Όταν λίγες ημέρες πριν τους ανακοινώθηκε η παραπάνω δράση, εκδήλωσαν άμεσα και με μεγάλη ζέση την επιθυμία να λάβουν μέρος και να γνωστοποιήσουν στους Κατερινιώτες τις γεύσεις της πατρίδας των γονιών τους. Άρχισαν να απαριθμούν φαγητά, γλυκά και συνταγές ανοίγοντάς μας την όρεξη. Σε μία ώρα είχε σχηματιστεί μία μεγάλη ομάδα, κατάλογος με εδέσματα και οι καθηγήτριες που θα συνόδευαν βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα να επιλέξουν. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε και έγιναν δεκτές όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές. Να σημειωθεί ότι έλαβαν μέρος και πόντιοι και ντόπιοι και βλάχοι μαθητές.

Την Πέμπτη το πρωί, μετά από 2 ώρες μάθημα, ξεκίνησαν από το σχολείο και έστησαν τα τραπέζια που τους αναλογούσαν παραθέτοντας τα ταψιά, τις πιατέλες και τα πιάτα με τις νοστιμιές τους. Στις 10:30΄ ήταν όλα έτοιμα. Είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία που, όταν πήγε να τους επισκεφθεί ένας από τους υποδιευθυντές του σχολείου, τα εδέσματα είχαν σχεδόν τελειώσει… και δεν είχε περάσει παρά μόνο μια ώρα! Μόλις που πρόλαβε να δοκιμάσει κάτι από όσα είχαν ετοιμάσει και φέρει και δεν ήταν και λίγα…

Ιδιαίτερη εντύπωση με την εμφάνιση και τη γεύση του προκάλεσε ένα γλυκό με χώρα προέλευσης την Αλβανία. Πολλοί από αυτούς που το δοκίμασαν έμειναν κατενθουσιασμένοι και ζήτησαν τη συνταγή.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ