Μενού Κλείσιμο

«Οι εθνικιστές και οι φασίστες θα ηττηθούν»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση «τρομοκρατίας» στον Στ. Κάστορη

Η επίθεση με μπογιές και τα υβριστικά συνθήματα έξω από το σπίτι του βουλευτή Πιερίας, επισκίασε το δυναμικό συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Κατερίνη.
Την επίθεση καταδίκασαν Μπέττυ Σκούφα, Κώστας Κουκοδήμος και ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση από διαδηλωτές, που πήγαν στο σπίτι του, μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έγινε στην Κατερίνη το απόγευμα της Τρίτης, δέχθηκε ο Στέργιος Καστόρης. Όπως ήταν φυσικό, η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε λογικού ανθρώπου, που νιώθει ότι η κατάσταση αρχίζει να βγαίνει εκτός των λογικών ορίων της αντίδρασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά το τέλος του συλλαλητηρίου ομάδα «διαδηλωτών» πέταξε πέτρες, αυγά και μπογιές στο σπίτι του Στέργιου Καστόρη. Σχολιάζοντας το γεγονός ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακροδεξιούς», που τους χαρακτηρίζει φασίστες και τραμπούκους, ενώ καλεί τη ΝΔ να πάρει θέση, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «υποδαυλίζει τέτοιες συμπεριφορές με την προπαγάνδα, τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει και τον διχαστικό λόγο της».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές και τα στελέχη του ούτε εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται», επισημαίνει η Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί. «Οι πατριδοκάπηλοι, οι εθνικιστές και οι φασίστες θα ηττηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η επίθεση εναντίον της κατοικίας του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη, καθώς και ο βανδαλισμός της, από ομάδα ακροδεξιών, με πέτρες, αυγά και μπογιές, μετά το τέλος του συλλαλητηρίου στην Κατερίνη, δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της Δημοκρατίας. Οι δράστες της επίθεσης δεν είναι πολίτες που ανησυχούν, εξαιτίας της παραπληροφόρησης, για τη συνθήκη των Πρεσπών. Είναι φασίστες και τραμπούκοι. Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη. Καλούμε ιδιαίτερα τη ΝΔ, η οποία με την προπαγάνδα της, τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει, και τον διχαστικό της λόγο, υποδαυλίζει τέτοιες συμπεριφορές, και αρνείται να τις καταδικάσει έμπρακτα και ρητά, να πάρει θέση, έστω και τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές και τα στελέχη του, ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται. Η συνθήκη των Πρεσπών, η οποία επιλύει ένα χρόνιο ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής, με τον καλύτερο τρόπο, διασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα της χώρας μας, θα επικυρωθεί. Οι πατριδοκάπηλοι, οι εθνικιστές και οι φασίστες θα ηττηθούν».

Καταδικάζει την επίθεση ο Κώστας Κουκοδήμος
Την καταδίκη του, για τα όσα συνέβησαν έξω από την οικία του Στέργιου Καστόρη, εξέφρασε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Κουκοδήμος σε δηλώσεις του στην «Π» σημείωσε πως κάθε μορφή βίας ενάντια σε εκλεγμένους, το μόνο που καταφέρνει είναι να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την ουσία του προβλήματος. Και στην προκειμένη περίπτωση η ουσία είναι η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μπέττυ Σκούφα: Δεν τους ενδιαφέρει το όνομα, η Δημοκρατία είναι ο στόχος
Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επίθεση προς τον συνάδελφό της, καταδίκασε και η Μπέττυ Σκούφα. Η βουλευτής Πιερίας τόνισε ότι τους συγκεκριμένους «διαδηλωτές» δεν τους ενδιαφέρει το όνομα (της Μακεδονίας), αλλά στόχος τους είναι η κατάλυση της Δημοκρατίας. «Η επίθεση παρακρατικών ομάδων «συμπολιτών» ( ; ) μας στο σπίτι του συντρόφου και συναδέλφου Στέργιου Καστόρη, στο οποίο έμεναν υπερήλικες, με σκοπό την τρομοκράτησή του, πρέπει να κινητοποιήσει και να βρει απέναντι όλες τις Δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου.
Δεν τους ενδιαφέρει το όνομα. Η Δημοκρατία είναι ο στόχος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μπέττυ Σκούφα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ