Μενού Κλείσιμο

Οι «18 ημέρες στο Κονγκό» παρουσιάστηκαν στο Βελιγράδι

Σε Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Σερβία παρουσίασε βιβλίο του ο Μητροπολίτης Γεώργιος

 

Στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώθηκε και εφέτος στο ομώνυμο Εκθεσιακό Κέντρο του Βελιγραδίου, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, σε μια έκθεση, η οποία συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στα Βαλκάνια. Ο κ. Γεώργιος παρουσίασε στη Σερβική πρωτεύουσα το ιεραποστολικό βιβλίο που έγραψε με τίτλο «18 Ημέρες στο Κονγκό» και το οποίο μεταφράστηκε και στην σερβική.

 

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του βιβλίου στο Βελιγράδι και οι διοργανωτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Βελιγραδίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Βελιγραδίου, επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της αγοράς βιβλίου, καθώς και την ποιοτική βελτίωση του θεσμού. Την έκθεση, που φιλοξενείται σε χώρο 20.000 τ.μ. επισκέπτονται κάθε χρόνο περί τις 250.000 χιλιάδες επισκέπτες και οι στατιστικές επιβεβαιώνουν τη σταθερή αύξηση του αριθμού επισκεπτών και συμμετεχόντων.

Πρόσφατα με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου εξέδωσε τη σερβική μετάφραση του μικρού ιεραποστολικού βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου «18 Ημέρες στο Κονγκό». Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Κρατικής Γραμματείας Θρησκευμάτων. Τη μετάφραση έκανε ο Ιερέας Σλόμπονταν Ντζόριτς, την επιμέλεια της έκδοσης είχαν ο Διάκονος Μπράνισλαβ Γιότσιτς και η Μήλανα Βουτσίτσεβιτς, ενώ την εποπτεία της εκδοτικής πρωτοβουλίας ανέλαβε ο Ιερέας Βλαδίμηρος Μάρκοβιτς.

Αρχικά ο Κίτρους Γεώργιος, έγινε δεκτός στο Πατριαρχικό Μέγαρο από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος αφού τον καλωσόρισε, τον συνεχάρη για τη συγγραφή του βιβλίου. Η μετάφραση και η έκδοση του οποίου συμβάλλει, όπως επισήμανε, στη διάδοση της Ιεραποστολής μεταξύ του Σερβικού αναγνωστικού κοινού. Επίσης, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο, για τη φιλοξενία που παρέχει κάθε χρόνο σε παιδιά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Βελιγραδίου και σε Σέρβους Ιεροσπουδαστές στις εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και τη μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας για τη λειτουργική εξυπηρέτηση των χιλιάδων Σέρβων παραθεριστών κατά τη θερινή περίοδο, σε τρεις παραθαλάσσιες Ενορίες με την τέλεση της Θ. Λειτουργίας στη σλαβονική γλώσσα.

Η παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου, φιλοξενήθηκε σε κεντρική αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Βελιγραδίου, με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων και βιβλιόφιλων, μεταξύ των οποίων κληρικοί, εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Στη βιβλιοπαρουσίαση συμμετείχε και ο Εξοχότατος κ. Δημήτριος Μιχάλης, Πρόξενος της Ελλάδας στο Βελιγράδι. Η βιβλιοπαρουσίαση περιλάμβανε ομιλία με προβολή του συγγραφέα και διάλογο με το ακροατήριο. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με πολλούς από τους παρισταμένους και υπέγραψε βιβλία για το κοινό.

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Βελιγράδι, ο Κίτρους Γεώργιος, έδωσε συνεντεύξεις τόσο στον Εκκλησιαστικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «Σλόβο Λιούμπβε», όσο και στον Τηλεοπτικό Σταθμό του Πατριαρχείου Σερβίας «TV Χραμ».

Τέλος, ο Μητροπολίτης μας, με την ευκαιρία συνάντησής του με καθηγητές του Εκκλησιαστικού Σεμιναρίου και της Θεολογικής Ακαδημίας Βελιγραδίου και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, εξέτασε θέματα ακαδημαϊκών ανταλλαγών, τόσο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus Plus όσο και ευρύτερα, για την καλλιέργεια της επιστημονικής συνεργασίας αλλά και της διορθόδοξης ενότητας.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.