Μενού Κλείσιμο

Όφελος για την κοινωνία οι μεταρρυθμίσεις

Εκδήλωση του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης στην Κατερίνη

Στον φιλόξενο χώρο του Νεοκλασικού πρώην οικία Τσαλόπουλου στην Κατερίνη, το Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών ΚΕΑΣΜ άνοιξε την ατζέντα της Ελλάδας του 2030 πιστό στη δέσμευσή του για συνέχιση των ανοικτών δράσεων που κατατάσσονται στη δύσκολη κατηγορία του πολιτικού ακτιβισμού.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κύριοι Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και Λευτέρης Μωυσιάδης, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Παρουσία τουλάχιστον 300 ατόμων οι εισηγητές παρέθεσαν τεκμηριωμένα τα επιχειρήματα τους, με προτάσεις και λύσεις, λογικές παραινέσεις και όραμα. Πλατφόρμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε η Ελλάδα να επανακάμψει και να γίνει μια «νορμάλ», παραγωγική και ανταγωνιστική χώρα σε όλα τα επίπεδα με ορίζοντα το 2030.
Κοινή πεποίθηση των ομιλητών ήταν η υποχρέωση του πολιτικού προσωπικού να πείσει την κοινωνία στο σύνολό της πως οι μεταρρυθμίσεις θα λειτουργήσουν προς όφελός της και δεν αποτελούν «μνημονιακές υποχρεώσεις».
Ενιδαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Καταθέτοντας την πρότασή του ώστε να κερδιθεί το στοίχημα της Ελλάδας του 2030, εκτίμησε πως πρέπει «να ξαναδούμε τα πράγματα διαφορετικά και να φέρουμε το κράτος ανάποδα» Και αυτό, μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο «με κεντρικές επιτελικές δομές και επιχειρησιακή αποκέντρωση. Με φρέσκιες ιδέες που δένουνε με τις ανάγκες της εποχής και όχι με τις ανάγκες της γραφειοκρατίας ή του πολιτικού συστήματος. Για να μπορέσουμε επιτέλους να ακούσουμε τους πολίτες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τους αναγκαίους δεσμούς εμπιστοσύνης», είπε ο Περιφερειάρχης.
Να σημειωθεί πως δυναμική παρουσία στην εκδήλωση είχαν εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και παραγωγικών φορέων, όπως επίσης πολιτικοί και οικονομικοί φορείς της πόλης. Επίσης, σημειώθηκε παρουσία αρκετών ατόμων νέας ηλικίας. Τέλος, φίλοι και μέλη του Ινστιτούτου από την Θεσσαλονίκη μας τίμησαν με την παρουσία τους. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, ενώ θερμές ευχές έστειλε μέσω επιστολής και ο κ. Λευτέρης Αυγενακης, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.Εξαιρετικές παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ.: Ιωάννης Π. Χουντής, Πρόεδρος ΚΕΑΣΜ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εκπροσώπησε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Γ. Καραμανλής και ο Γεν. Διευθυντής τους ΚΕΑΣΜ, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ