Μενού Κλείσιμο

ΟΧΙ στο Νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών από το ηρωικό Λιτόχωρο, έδρα της Νότιας Πιερίας

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου έγινε ενημέρωση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της νότιας Πιερίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η μόνη Οικογένεια»  έγινε με επίκεντρο και την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου (2 Φεβρουαρίου), η οποία παραδοσιακά συνδυάζεται με τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογένειας.

Πλήθος κόσμου από ολόκληρη τη Νότια Πιερία παρακολούθησε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τη θέση της Εκκλησίας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, στη βάση των αποφάσεων  της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος «Η διδασκαλία της πίστης μας είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό. Ο Θεός έπλασε εξαρχής έναν άνδρα και μια γυναίκα και τους ευλόγησε λέγοντας: “αυξάνεσθε και πληθύνεσθε” (Γεν. α΄ 27-28), “και έσονται οι δύο εἰς σάρκα μίαν” (Γεν. β΄ 24). Επομένως αυτή μόνο την ένωση όρισε ο Δημιουργός και αυτή μόνο ευλόγησε. Η ένωση αυτή – που αποτελεί “μυστήριον μέγα” κατά τον Απ. Παύλο – οδηγεί στη δημιουργία της οικογένειας και συμπληρώνεται με τη γονεϊκότητα, ως δώρο Θεού και προίκισμα της φύσης.ψΤο προωθούμενο νομοσχέδιο, αλλοιώνει, φθείρει, υπονομεύει και καταργεί τον ιερό θεσμό του γάμου και της οικογένειας».

Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, ενώ από την πρώτη στιγμή η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προχώρησε  σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης ευαισθητοποίησης προς τις Αρχές και τους πολίτες της Πιερίας, σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ