Μενού Κλείσιμο

Ο υποβιβασμός θα προκαλέσει αναστάτωση

Επιστολή του Κ. Κουκοδήμου στον Υπουργό Παιδείας για το Δημοτικό Σχολείο Καταλωνίων

«Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται εκτός μεγάλων αστικών κέντρων», αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα που προέκυψε με τον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Καταλωνίων έστειλε ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος.

Το Δημοτικό Σχολείο Καταλωνίων, λόγω έλλειψης παιδιών υποβιβάζεται σε μονοθέσιο από διθέσιο που ήταν μέχρι την περσινή σχολική χρονιά και αυτό αναμένεται να δημιουργήσει αναστάτωση σε γονείς και μαθητές, όπως υποστηρίζει ο κ. Κουκοδήμος. Ο βουλευτής Πιερίας, τονίζει το αντιλαμβάνεται πως το ζήτημα υποβιβασμού των σχολείων απασχολεί και άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο σημειώνει πως τα σχολεία που βρίσκονται μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Κουκοδήμος, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο υποβιβασμός του 2θεσιου δημοτικού σχολείου Καταλωνίων Δήμου Κατερίνης σε 1θέσιο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του τοπικής κοινότητας και εύλογα καθώς οι μετακινήσεις των μικρών μαθητών από περιοχή σε περιοχή ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο δεν είναι εύκολη.
Επιπρόσθετα, το όριο που τίθεται από το Υπουργείο για την κάλυψη δυο θέσεων εκπαιδευτικών οριακά δεν είναι εφικτό καθώς από τις 16 απαιτούμενες εγγραφές, στο δημοτικό σχολείο Καταλωνίων υφίστανται οι 15.
Κύριε Υπουργέ,
Αντιλαμβανόμαστε πως το ζήτημα του υποβιβασμού σχολείων λόγω έλλειψης μαθητών απασχολεί ενδεχομένως και άλλες περιοχές της χώρας, πλην όμως, οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται εκτός μεγάλων αστικών κέντρων.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ, να επανεξεταστεί το θέμα του υποβιβασμού της σχολικής μονάδας του δημοτικού σχολείου Καταλωνίων και να λειτουργήσει ως 2θέσιο και για τη φετινή σχολική χρονιά.
Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ