Μενού Κλείσιμο

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας

Έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο το χιόνι (Σεπτέμβριο μήνα) στον Όλυμπο, ωστόσο ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας και απαραίτητο είναι, όσοι επιθυμούν να ανέβουν στο βουνό, να έχουν έρθει πρώτα σε επικοινωνία με τα καταφύγια.

Tα πρώτα χιόνια της σεζόν στη χώρα μας είναι γεγονός μετά την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού «Ξενοφώντα» όπως ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους. Η θερμοκρασία έπεσε από τους 6 βαθμούς χθες το βράδυ στους -5, -6 με αποτέλεσμα να χιονίσει στο καταφύγιο Κάκκαλος του Ολύμπου.

Το καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος βρίσκεται στα 2.650 μέτρα και βλέπει προς το Στεφάνι με υψόμετρο 2.909 μέτρα.

Ο διαχειριστής του καταφυγίου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, διευκρίνησε πως δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να χιονίζει στο ψηλότερο βουνό της χώρας κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη.

«Η μέρα ξεκίνησε με τα πρώτα χιόνια της σεζόν. Είναι συνηθισμένο για τα υψηλά επίπεδα του Ολύμπου να χιονίζει τέτοια εποχή και η διαφορά θερμοκρασίας των πόλεων με το βουνό είναι 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω», τόνισε.

Λόγω της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών οι επισκέπτες που θέλουν να μεταβούν στο βουνό του Ολύμπου, καλό είναι να επικοινωνούν με τα καταφύγια, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τον Οκτώβριο.

«Από δω και πέρα που ο καιρός θα έχει σκαμπανεβάσματα, όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί τα καταφύγια του Ολύμπου θα πρέπει να επικοινωνεί μαζί μας, να ενημερώνεται, ώστε να λαμβάνει τις κατάλληλες οδηγίες για να μπορεί να ανέβει με ασφάλεια στο βουνό. Το καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος» θα παραμείνει ανοιχτό, καλώς εχόντων των πραγμάτων, έως τις 28 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η καλοκαιρινή σεζόν», πρόσθεσε ο διαχειριστής του καταφυγίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ